Hoe Uitnodigen Om Te Bezoeken

Inhoudsopgave:

Hoe Uitnodigen Om Te Bezoeken
Hoe Uitnodigen Om Te Bezoeken

Video: Hoe Uitnodigen Om Te Bezoeken

Video: Hoe Uitnodigen Om Te Bezoeken
Video: Hoe je kunt zien of een meisje je leuk vindt 2024, April
Anonim

We zijn allemaal gasten en gastheren van een receptie aan huis, of het nu een stevig familiefeest is of een bescheiden theekransje. Bij de gastvrijheidetiquette gaat het erom van elke vergadering een vreugdevol evenement en een feest te maken. Een uitnodiging voor een bezoek is een symbolisch begin van de felbegeerde vriendschap. Hoe is het juist om u uit te nodigen voor een bezoek?

Hoe uitnodigen om te bezoeken
Hoe uitnodigen om te bezoeken

instructies:

Stap 1

Beoordeel het "formaat" van uw receptie. Het ene is een druk en weelderig jubileumfeest, het andere is een ongedwongen ontmoeting van twee collega's. De wijze van uitnodigen hangt hiervan af. Er zijn drie traditionele manieren:

• persoonlijk

• telefoon

• geschreven

De eerste twee zijn bedoeld voor goede vrienden en familieleden en zijn geschikt voor kleine gezinsvakanties (verjaardag, ontmoeting met klasgenoten, enz.). Schriftelijke uitnodigingen zijn de meest respectvolle vorm. Het wordt beoefend voor belangrijke evenementen - bruiloften, housewarming en anderen.

Stap 2

Kies de vorm van de uitnodiging: formeel of origineel (humoristisch). De uitnodiging is geschreven in de derde persoon, d.w.z. “NN en NN zijn uitnodigend”, “NN is uitnodigend”. Een uitnodiging voor de theetafel wordt opgesteld in de eerste persoon.

Stap 3

Stuur de uitnodiging in een envelop - een ansichtkaart wordt niet aanbevolen. Handgeschreven de voor- en achternaam van toekomstige gasten. Bij het uitnodigen van echtgenoten wordt eerst de naam van de man geschreven (verwar het niet met visitekaartjes: daar komt de naam van de vrouw eerst). Het is ook toegestaan om de naam van de "tweede helft" niet te vermelden: "… NN heeft de eer de heer Petrov en zijn vrouw uit te nodigen."

Stap 4

In de officiële uitnodiging is informatie vereist over de aard van het evenement, datum, tijd, plaats van het houden en dresscode. Ontvangsttijd wordt "met een reserve" toegewezen: als u uitnodigt voor een feest, dat is gepland voor 19.00 uur, nodigt u de gasten uit voor 18.00 uur. Bovendien kan de uitnodiging uw telefoonnummer bevatten - om het bezoek te bevestigen of te weigeren. Soms gaat de uitnodiging vergezeld van een routebeschrijving naar de locatie van de viering.

Stap 5

Vergeet niet vooraf schriftelijke uitnodigingen te sturen: voor recepties op grote feesten - 4-5 weken voor het evenement, voor minder belangrijke - een week van tevoren. Drie dagen voor de vergadering kunt u gasten bellen voor thee of koffie. Uitnodigingen voor speciale eregasten worden persoonlijk aangeboden, niet per post.

Aanbevolen: