Een Object Uitsnijden In Photoshop

Een Object Uitsnijden In Photoshop
Een Object Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Object Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Object Uitsnijden In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Wil je een deel van een foto uitknippen en in een andere foto plakken, dan zul je geen betere assistent vinden dan Photoshop.

Een object uitsnijden in Photoshop
Een object uitsnijden in Photoshop

Om een object in Photoshop uit te knippen, moet u de afbeelding openen waaruit u het object wilt knippen, vervolgens moet u de modus Snel masker selecteren (bewerken in de modus Snel masker - een rechthoekige knop met een cirkel onderaan van de werkbalk).

Daarna selecteert u het gereedschap Penseel, neemt u een penseel met vage randen, het wordt ook een zacht penseel genoemd, waarbij u elke grootte kiest in het bereik van 3 px tot 10 px.

Vervolgens maximaliseert u uw afbeelding zodat wanneer u deze overtrekt, alles heel netjes wordt gedaan. Om de afbeelding te vergroten, moet u de Zoom-tool selecteren. Strijk de omtrek van de vorm met het geselecteerde penseel. Zorg ervoor dat de hoofdkleur zwart is en dat de maskermodus de selectie van het gebied is!

Daarna selecteer je het gereedschap Emmertje, dit is de vulling, en dienovereenkomstig vul je de omtrek die je hebt geselecteerd.

Vervolgens verlaat u de Quick Mask-modus en ziet u een selectie.

Druk daarna op Ctrl + J - het geselecteerde fragment wordt gekopieerd naar een nieuwe laag.

Zo krijg je een nieuwe laag, waarop het gewenste object blijft staan. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat u een gelijkmatige omtrek van dit object hebt, dus als u dit object naar een andere achtergrond overbrengt, ziet het er niet uitgesneden uit.

Zo kun je een object uitsnijden in Photoshop. Zoals je kunt zien, is het vrij eenvoudig. De enige moeilijkheid die je kunt hebben, is wanneer je het pad volgt, maar er is de mogelijkheid om het object te vergroten. Als het je, zelfs nadat je het object hebt vergroot, nog steeds niet lukt, wanhoop dan niet. Probeer het opnieuw.

Het is beter om zo'n selectie te starten met grote objecten. Je moet niet meteen in kleine details op foto's springen. Laat je hand eraan wennen, en pas nadat je grote delen goed hebt omcirkeld, kun je doorgaan naar kleinere.

Aanbevolen: