In Welke Films Speelde Matthew Perry?

Inhoudsopgave:

In Welke Films Speelde Matthew Perry?
In Welke Films Speelde Matthew Perry?

Video: In Welke Films Speelde Matthew Perry?

Video: In Welke Films Speelde Matthew Perry?
Video: TOP 8 Movies of Matthew Perry 2024, April
Anonim

De Amerikaanse acteur Matthew Perry is een van de meest populaire komieken van onze tijd. Het succes kwam naar hem toe dankzij de cult-sitcom Friends, waar Perry Chandler Bing speelde, een slimme en grappige man die zich constant in belachelijke en grappige situaties bevindt. Na de serie werd de veelbelovende acteur opgemerkt door beroemde regisseurs en Matthew verhuisde naar de bank van de hoofdpersonen in komische films.

In welke films speelde Matthew Perry?
In welke films speelde Matthew Perry?

Komiek biografie

Matthew Perry werd geboren op 19 augustus 1969 in Williamstown (Massachusetts). Hij was het enige kind in een familie van theateracteurs - maar zijn ouders scheidden toen de baby nog geen jaar oud was. Daarna nam Matthew's moeder hem mee naar Canada, waar ze carrière maakte en de perschef van de Canadese premier Pierre Trudeau werd. De volwassen jongen begon stilaan interesse te tonen in sport en behaalde zelfs de tweede plaats op de ranglijst van de jeugdtennisvereniging.

Perry had een geweldige sportcarrière, maar op 15-jarige leeftijd raakte hij geïnteresseerd in acteren, verhuisde naar zijn vader in Los Angeles en stak voor altijd zijn racket in de schede.

De eerste in zijn carrière als aspirant-acteur was de film "Charles Commands" (1984), waarna hij een cameo-rol kreeg in de televisieserie "Chances Seconds" (1987). De megapopulaire jeugdserie "Beverly Hills 90210" werd voor Matthew een doorgang naar de Hollywood-wereld. De rol daarin opende twee dozijn tv-series voor de getalenteerde man, waaronder de tv-serie Friends, waar in één aflevering zijn partner Julia Roberts zelf was, die Perry's acteerwerk zeer op prijs stelde.

Filmografie Matthew Perry

Na verloop van tijd namen Matthew's ambities toe en begon hij langzaam zijn weg naar de grote bioscoop te vinden. Zijn eerste speelfilm, waarin hij een cameo-rol kreeg, was A Night in the Life of Jimmy Reardon. Het beroemdste werk van Matthew Perry is de rol van Nicholas Ozeransky in de actiekomediefilm Nine Yards, waar hij speelde met sterren als Bruce Willis, Natasha Henstridge en Rosanna Arquette, evenals een rol in de film Almost a Hero.

Het personage in Nine Yards is speciaal voor Perry geschreven, en in Bijna een held werkte hij samen met wijlen komiek Chris Farley.

De verzameling van Matthew's rollen gedurende zijn carrière omvat films als "A Night in the Life of Jimmy Reardon", "Call Me Anna", "Deadly Relationships", "Incoming", "She's Uncontrollable", "Almost Heroes", "Tango Threesome", Baby, Nine Yards, Rascals, Ten Yards en The Ron Clarke Story.

Helaas ontsnapte Matthew niet aan het lot van veel sterren - hij kreeg een drugs- en alcoholverslaving. Hij slaagde er echter in zijn problemen te overwinnen door een rehabilitatiecursus te volgen en jonge mensen met vergelijkbare ziekten te helpen. Zijn beste vriend vandaag is de grappige en charmante Ross - David Schwimmer, met wie Perry goede vrienden werd op de set van Friends.

Aanbevolen: