Top 5 Films Over De Apocalyps

Inhoudsopgave:

Top 5 Films Over De Apocalyps
Top 5 Films Over De Apocalyps

Video: Top 5 Films Over De Apocalyps

Video: Top 5 Films Over De Apocalyps
Video: Top 10 Movie Apocalypses 2024, Mei
Anonim

De laatste tijd raken mensen steeds meer het onderwerp van de apocalyps in moderne films. Het afgelopen 2012 en het beloofde "einde van de wereld", het ongeval in de kerncentrale van Fokushima-1, de val van een meteoriet in Chelyabinsk en vele andere rampen brengen dit thema onder de aandacht van regisseurs.

Top 5 films over de apocalyps
Top 5 films over de apocalyps

2012

De film "2012" werd in 2009 geregisseerd door Roland Emmerich. Met: Amanda Peet, Oliver Platt, John Cusack, Danny Glover.

Een wetenschapper die alles bestudeert wat mystiek en schijnbaar onwerkelijk is, ontdekt bij toeval een parallelle realiteit. Hij ontmoet zijn dubbelganger, bestudeert de 'nieuwe wereld' en leert plotseling dat er in 2012 een verschrikkelijke catastrofe op aarde zal plaatsvinden. De hele wereld zal vergaan en niets zal in leven blijven. Ooit werd dit voorspeld door de oude volkeren van de Maya's. De wetenschapper probeert alle mensen te vertellen over de naderende apocalyps, maar niemand gelooft hem. Samen met een man uit de toekomst redt hij de wereld.

het voorteken

The Sign wordt geregisseerd door Alex Proyas. In de film spelen vrij bekende acteurs zoals Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury.

De hoofdpersoon, John Koestler, vindt per ongeluk een oude "tijdcapsule". In 1959 legden schoolkinderen vreemde vellen papier met een enorm aantal cijfers erin. John probeert de mysterieuze records te ontcijferen en vindt een verband tussen de data van de rampen en de talrijke cijfers. Het blijkt dat dit data zijn die wijzen op rampen in de nabije toekomst. Hij probeert mensen te vertellen dat er een verschrikkelijke apocalyps op komst is, niemand gelooft het, maar John verliest de hoop niet…

Overmorgen

In 2004 verheugde de beroemde filmregisseur Roland Emmerich de wereldfilmindustrie met een nieuwe film - de apocalyps "The Day After Tomorrow". Met in de hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Tamlyn Tomita, Sasha Royz, Dennis Quaid, Dash Mike.

Een ramp trof de aarde. Door het sterke broeikaseffect op het noordelijk halfrond is er een ijstijd begonnen. Heel New York wordt overspoeld door een enorme tsunami-golf, en er begint meteen een scherpe koudegolf. De hele stad is bedekt met ijs. Mensen hebben geen tijd om zich voor onze ogen te verbergen en te sterven. De zoon van de hoofdpersoon bevindt zich in het centrum van New York. Slechts door een wonder slaagt hij erin zich te verstoppen in de stadsbibliotheek. Zal zijn vader hem kunnen redden ondanks de verschrikkelijke apocalyps?

Apocalypscode

In 2007 zette Vadim Shmelev "Code of the Apocalypse" in de filmdistributie. Cast: Alexey Serebryakov, Vincent Perez, Anastasia Zavorotnyuk, Oscar Kuchera.

Jaffad bin Zayidi stal vier kernkoppen van een gezonken onderzeeër en verborg ze in de grootste stedelijke gebieden ter wereld. De kernkoppen worden geactiveerd door een elfcijferige code die alleen de terrorist en zijn drie medewerkers kennen. Jaffad wordt gedood en op dit moment besluit zijn voormalige partner de bommen in werking te stellen. Agent Marie probeert hem te vinden, nu moet zij de hele wereld redden.

Doomsday profetie

Jewel State, Rick Ravanello, Alan Dale speelden in de apocalypsfilm Doomsday Prophecy uit 2012.

Eric Fox vindt per ongeluk een artefact uit het verleden. Na deze vondst begint Eric het einde van de wereld te zien, dat zeer binnenkort zal komen. De man wendt zich tot de beroemde archeoloog - Brook Kelvin voor hulp. Zullen ze tijd hebben om de wereld te redden?

Aanbevolen: