Hoe Vertel Je Je Kind De Waarheid Over Sinterklaas?

Inhoudsopgave:

Hoe Vertel Je Je Kind De Waarheid Over Sinterklaas?
Hoe Vertel Je Je Kind De Waarheid Over Sinterklaas?

Video: Hoe Vertel Je Je Kind De Waarheid Over Sinterklaas?

Video: Hoe Vertel Je Je Kind De Waarheid Over Sinterklaas?
Video: KINDEREN OVER SINTERKLAAS #2 | Hoe weet de Sint wat je wil hebben? 2024, April
Anonim

Volwassenen herinneren zich hoe ze geloofden in het wonder van het nieuwe jaar en met ingehouden adem wachtten tot de geschenken onder de boom zouden verschijnen. Veel mensen willen het geloof van hun kinderen in magie vergroten, maar de kinderen worden snel groot en beginnen vragen te stellen: gaan hun ouders vreemd, is er de kerstman, wie brengt speelgoed? Moeders en vaders denken serieus na over hoe ze het kind de waarheid over de kerstman kunnen vertellen, zodat het nieuwe jaar de meest magische en geliefde vakantie voor hun zoon of dochter blijft.

Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?
Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Hebben kinderen vertrouwen in de kerstman nodig?

Weinig liefhebbende ouders besluiten op zeer jonge leeftijd om hun kinderen te vertellen dat de kerstman niet bestaat. Volgens kinderpsychologen is het voor baby's voorlopig ontzettend belangrijk om in een wonder te geloven. Wetende dat er ergens een vriendelijke en rechtvaardige tovenaar is die om je geeft, geeft kinderen vertrouwen. Het sprookjesachtige personage leert vriendelijkheid en vrijgevigheid in een wereld waarvan de grenzen veel breder zijn dan een appartement en een gezin.

Er zijn volwassenen die het geloof van het kind in Frost en Snegurochka met al hun macht ondersteunen: ze zijn niet te lui om "voetafdrukken" te tekenen van de sneeuw die naar de kerstboom leidt, brieven aan kinderen van hun grootvader te schrijven, hun eigen envelopontwerpen te maken, postzegels van Veliky Ustyug, start andere trucs - creëer gewoon een fantastische aanwezigheid voor het nieuwe jaar. Integendeel, sommige ouders besluiten het kind zelf de waarheid over de kerstman te vertellen, in de overtuiging dat het kind anders zal loskomen van de realiteit, leren nemen en niet geven.

In de tweede klas van de middelbare school vroeg een leraar de kinderen om een opstel te schrijven over het onderwerp 'Brief aan de kerstman'. Het was herfst en de studenten vertelden hun grootvader over het omringende landschap en hoe ze wachtten op de wintermagie. De tweede leraar in de parallelle klas verklaarde categorisch: er is geen kerstman. Niemand had verwacht dat de kinderen die de nieuwjaarsverhalen hardop lachten, een schok zouden ervaren - ze barstten in tranen uit. Het blijkt dat diep van binnen elk van hen in een wonder geloofde.

Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?
Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Wanneer en hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Wanneer begin je een gesprek met een kind over het bestaan van de kerstman? Dan, als de zoon of dochter er zelf naar vraagt. Dit standpunt wordt door veel kinderpsychologen gedeeld. Het is belangrijk dat de overgang van de fictieve naar de echte wereld soepel verloopt! Je kunt de kinderen vertellen dat Rusland een officiële nieuwjaarsgrootvader heeft die in Veliky Ustyug woont. Laat een foto van zijn woning zien, schrijf een brief naar pochta-dm.ru of stuur hem per Russische post. Het is goed als het gezin de mogelijkheid heeft om te profiteren van de aanbiedingen van touroperators die reizen naar het thuisland van de kerstman organiseren.

Het is aan te raden uw kind te vertellen dat er in andere landen soortgelijke winterse volkshelden zijn. De Kerstman komt bijvoorbeeld naar Amerikaanse en Canadese baby's, Joulasweinna naar IJslandse, Babo Natale naar Italiaanse baby's, zelfs sommige Russische volkeren hebben hun eigen grootvader, bijvoorbeeld Pakkaine onder de Kareliërs. Dit betekent dat kinderen over de hele wereld wachten op het nieuwjaarswonder, en dit is erg belangrijk voor hen! De personages die de eervolle missie uitvoeren, hebben echter niet overal tijd - vandaar zo'n groot aantal kerstmannen en sneeuwmeisjes, acteurs en actrices, dragers van brieven en geschenken, assistenten van de nieuwjaarsheld.

Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?
Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?
  • Het gevoel van een wonder is kwetsbaar en het is belangrijk om het te behouden. Zolang je in de kerstman gelooft, zal hij bestaan.
  • De wereld verandert en je groeit, veel dingen beginnen je anders te lijken. Misschien is de Kerstman geen tovenaar - wie weet? Maar het is er om kinderen te plezieren.
  • De nieuwjaarsvakantie is een speciaal feest, het hangt af van hoe we het komende jaar zullen doorbrengen. Papa en mama geloven niet echt in wonderen, maar stiekem hopen ze dat de wensen die van 31 december tot 1 januari zijn gemaakt, uitkomen.
Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?
Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Is er magie?

Er is zeker magie! Het wonder van carnavalsreïncarnatie, wanneer serieuze volwassenen komische rollen proberen; een familie die ruzies en grieven is vergeten en zich aan de feesttafel heeft verzameld; Nieuwjaarsvoorstellingen, toeristische rondleidingen met animators en gewoon een wandeling in een fantastisch mooi besneeuwd bos - alles ligt in jouw handen! Magie kan gebeuren dankzij ouders, niet de kerstman. Het hangt van jou af of het nieuwe jaar een prachtige herinnering wordt of dat de baby de bitterheid van een gebroken droom zal ervaren.

Aanbevolen: