Hoe Vertel Je Kinderen Over Victory Day

Inhoudsopgave:

Hoe Vertel Je Kinderen Over Victory Day
Hoe Vertel Je Kinderen Over Victory Day

Video: Hoe Vertel Je Kinderen Over Victory Day

Video: Hoe Vertel Je Kinderen Over Victory Day
Video: ONTDEK HOE JE VERDER KUNT HERSTELLEN NA EEN HERSENINFARCT 2024, April
Anonim

Elk jaar is er meer en meer tijd verstreken sinds het eerste feestelijke vuurwerk werd gedonderd, de aankondiging van de overgave van nazi-Duitsland en het einde van de Grote Vaderlandse Oorlog. Er groeien nieuwe generaties op die zich bewust moeten zijn van wat Victory Day symboliseert.

Hoe vertel je kinderen over Victory Day
Hoe vertel je kinderen over Victory Day

instructies:

Stap 1

Begin met de vraag "Weet je hoe snel de vakantie is?" Deze zin zou de baby moeten interesseren, omdat kinderen dol zijn op de vakantie. Zet hem dan naast hem, alsof je een geheim of een sprookje gaat vertellen. Koop vooraf een boek over de oorlog voor kinderen met grote foto's en foto-illustraties.

Stap 2

Het verhaal zelf mag niet te lang zijn, anders gaat het kind zich vervelen als het over de oorlog hoort, omdat er niets grappigs of grappigs in dit verhaal zit. Maar in het verhaal moet de datum van de Grote Overwinning worden genoemd. Leg uit dat het Geweldig wordt genoemd, want toen 'grootvader een kleine jongen was zoals jij', vielen Duitse fascisten ons land zonder waarschuwing aan. Ze wilden hun eigen orde vestigen en lieten daarom enorme bommen ontploffen, schoten en namen gevangenen. Maar onze troepen vochten terug, want het was ieders plicht om naar het front te gaan.

Stap 3

Leg het kind de betekenis van onbegrijpelijke woorden uit. Vergeet er niet aan toe te voegen dat de oorlog vier lange jaren heeft geduurd en dat veel soldaten niet naar huis zijn teruggekeerd. En op 9 mei 1945 werden de fascistische troepen verslagen en kwam de langverwachte overwinning. Op deze dag is iedereen blij dat nu mensen onder een vredige hemel leven, en kinderen "dankjewel" zeggen tegen de veteranen en foto's geven met feestelijk vuurwerk.

Stap 4

Om het kind te interesseren voor de feestdag van de overwinning, nodigt u hem uit om een feestelijke tekening te tekenen als cadeau voor de veteraan of om een ambacht te maken. Zodat het thema van de Grote Patriottische Oorlog niet wordt vergeten, keer er meerdere keren naar terug totdat het kind naar school gaat en geschiedenis begint te studeren. Naarmate je ouder wordt, voeg je meer betekenisvolle feiten toe aan het verhaal en vertel je ook hoe je grootouders vochten.

Aanbevolen: