Hoe Vertel Je Je Kind Over Kerstmis?

Inhoudsopgave:

Hoe Vertel Je Je Kind Over Kerstmis?
Hoe Vertel Je Je Kind Over Kerstmis?

Video: Hoe Vertel Je Je Kind Over Kerstmis?

Video: Hoe Vertel Je Je Kind Over Kerstmis?
Video: Kinderen voor Kinderen - Niets is cooler dan Kerstmis šŸŽ„ (OfficiĆ«le Zapp videoclip) 2024, Mei
Anonim

Veel kinderen weten niet dat er een aantal gebeurtenissen achter de vakantie zitten waar ze zo van houden. Dit geldt vooral voor religieuze feestdagen. Daarom moet het kind niet alleen praten over hoe je deze of gene feestdag gaat vieren, maar ook in eenvoudige, toegankelijke taal om te praten over de redenen voor zijn uiterlijk. We laten u zien hoe u dit doet aan de hand van het voorbeeld van Kerstmis.

Hoe vertel je je kind over Kerstmis?
Hoe vertel je je kind over Kerstmis?

instructies:

Stap 1

Download en print een kaart van het oude Palestina van internet om uw verhaal interessant en spannend te maken voor het kind. Laat hem de contouren van oude staten zien en vertel welke mensen ze bewoonden.

Stap 2

Als uw kind nog niet bekend is met het concept van God, vertel hem dan over hem. Mogelijk moet u een paar hoofdstukken uit de Kinderbijbel lezen om deze taal begrijpelijk te maken voor het kind.

Stap 3

Vertel ons dat volgens een oude legende God de Vader zijn zoon Jezus Christus naar de aarde stuurde om alle mensen van de ondergang te redden. De Heilige Geest daalde neer op het meisje uit Nazareth, Maria, en zij baarde een baby die de Zoon van God was. Zijn verjaardag wordt over de hele wereld gevierd als een heldere en vreugdevolle feestdag van de heilige kerst.

Stap 4

Geef je kind een cadeau en vertel dat als teken van hoop op een nieuw, gelukkig leven, mensen een traditie hebben om elkaar op deze dag geschenken te geven en iedereen geluk en voorspoed te wensen.

Stap 5

Breng hem naar de boom en laat de ster bovenaan zien. Vertel uw kind dat deze ster ook wordt geassocieerd met de geboorte van Christus en de ster symboliseert die aan de hemel verscheen op het uur dat Jezus Christus werd geboren.

Stap 6

Vertel uw kind over andere kersttradities, zoals waarzeggerij op kerstnacht. Er wordt aangenomen dat je op deze avond je toekomst kunt zien. Geef een voorbeeld van meisjesachtige waarzeggerij die meisjes doen om de naam van hun toekomstige echtgenoot te achterhalen.

Stap 7

Borden zijn een soort kerstwaarzeggerij. Vertel ons een paar dingen over Kerstmis. Hier is er een van - als het sneeuwt op kerstnacht, zal de zomer warm en vruchtbaar zijn.

Aanbevolen: