Welke Dingen Moet Je Meenemen Op Vakantie

Inhoudsopgave:

Welke Dingen Moet Je Meenemen Op Vakantie
Welke Dingen Moet Je Meenemen Op Vakantie

Video: Welke Dingen Moet Je Meenemen Op Vakantie

Video: Welke Dingen Moet Je Meenemen Op Vakantie
Video: 6 REIS TIPS - ORGANISATIE | Lifestyle Spot 2024, Maart
Anonim

Als je op vakantie gaat, moet je serieus omgaan met de verzameling dingen die de moeite waard zijn om mee te nemen op reis. Soms kan haastig verzamelen in de toekomst veel ongemak met zich meebrengen en de vakantie ernstig verpesten.

Welke dingen moet je meenemen op vakantie
Welke dingen moet je meenemen op vakantie

Plan

Ga eerst zitten en plan rustig uw reis. Stel je voor in ieder geval ongeveer een programma voor elke dag en in het algemeen voor de hele rustperiode. En pas daarna een lijst op met noodzakelijke dingen die je mee moet nemen.

Geld en documenten

Het belangrijkste bij het organiseren van een vakantie is om geld en alle benodigde documenten mee te nemen. Dit omvat contant geld, bankkaarten, paspoort, medische polis, vervoerbewijzen, geboorteakten van kinderen. Als de ouders zijn gescheiden of als een van de echtgenoten met een kind reist, is een speciale vergunning vereist om naar het buitenland te reizen.

Om veiligheidsredenen is het de moeite waard om kopieën van documenten te maken en deze apart van de originelen te bewaren.

Vergeet ook niet een kwitantie mee te nemen ter bevestiging van de reservering van de huurwoning tijdens de vakantie.

Gadgets

In de moderne wereld is het moeilijk om je een leven zonder gadgets voor te stellen, zelfs niet op vakantie. Tablet, laptop, camera, e-book - de lijst met benodigde apparatuur voor elke persoon is individueel, alleen een mobiele telefoon blijft gemeenschappelijk.

Om in een auto te reizen, heeft u een navigator of een kaart van het gebied nodig. Vergeet niet de oplader en powerbank in je bagage te stoppen.

EHBO doos

Een EHBO-doos is een heel belangrijk ding op de reis. Het wordt individueel verzameld, afhankelijk van de gezondheidstoestand van elk gezinslid.

Maar er is een basisset van medicijnen die u in een noodgeval nodig kunt hebben.

Doe in je vakantiepakket:

- pijnstillers en koortswerende middelen;

- geneesmiddelen voor de maag bij voedselvergiftiging of darminfectie;

- medicijnen tegen reisziekte in het vervoer (Dramina);

- elektronische thermometer;

- persoonlijke medicijnen voor chronische ziekten;

- antihistaminica;

- antiseptisch;

- natte doekjes;

- crème voor brandwonden;

- middelen voor eerste hulp (waterstofperoxide, briljantgroen of jodium, verbandmiddelen).

Kleding en schoeisel

In dit geval is er geen enkele juiste lijst met dingen. Het is belangrijk dat de kleding geschikt is voor de situatie. Als je de hele vakantie actief wilt doorbrengen, neem dan sportkleding mee, en als je van plan bent langs de boulevard te wandelen en restaurants te bezoeken, stop dan een paar avondjurken in je koffer.

Het is niet overbodig om comfortabele schoenen mee te nemen, uw voeten zullen "dank u" zeggen.

Cosmetica

Het is beter om cosmetica en producten voor persoonlijke hygiëne tot een minimum te beperken. Ten eerste bieden hotels cosmetische kits voor gasten en ten tweede kunnen hygiëneartikelen ter plaatse worden gekocht.

Een goede oplossing is om minicontainerkits voor reizen te gebruiken. U kunt uw favoriete schoonheidsproducten in kleine flesjes gieten en geen grote hoeveelheden cosmetica met u meeslepen.

Maar het is beter om van tevoren zonneschermen te kopen, in de resorts zijn ze veel duurder.

Producten

Water en voedsel zullen zeer nuttig zijn op de weg. Broodjes, koekjes, fruit, noten en muesli zullen je honger stillen en je maag niet overbelasten.

Neem niet veel eten mee, het kan onderweg bederven. Bij grote haltes en tankstations kun je eten in een café.

Als je besluit om je eigen voedsel te voeden, gebruik dan een koeltas om voedsel in te bewaren.

Neem geen snel bederfelijke etenswaren, frisdrank en ongezonde fastfood met sauzen mee voor onderweg. Hoe eenvoudiger en gezonder het eten, hoe beter voor de maag.

entertainers

Als je een lange reis maakt met kleine kinderen, neem dan "vermaak" voor ze mee. Kleurplaten, boeken, puzzels, lievelingsspeelgoed, een tablet met tekenfilms en een cd met kinderliedjes fleuren de reistijd op voor zowel kinderen als volwassenen.

Het is goed als je vooraf meerdere nieuwe speeltjes koopt en deze alleen in de auto (trein, vliegtuig) aan je kind geeft. Zo'n verrassing zal het kind lang boeien en opvrolijken.

Aanbevolen: