Hoe Kies Je Een Kwaliteitsboek Als Cadeau?

Hoe Kies Je Een Kwaliteitsboek Als Cadeau?
Hoe Kies Je Een Kwaliteitsboek Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Kwaliteitsboek Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Kwaliteitsboek Als Cadeau?
Video: Webinar: werken met de nieuwe versie van het kwaliteitshandboek 2024, April
Anonim

Wat als je de boekenliefhebber moet feliciteren met zijn verjaardag, maar geen professionele activiteit of hobby wordt geassocieerd met liefde voor literatuur, zoals een jarige? De volgende tips helpen je bij het kiezen van een boek.

Hoe kies je een kwaliteitsboek als cadeau?
Hoe kies je een kwaliteitsboek als cadeau?

Allereerst moet je beslissen over het genre. De jarige heeft zeker een voorkeur voor literatuur: misschien houdt hij van geschiedenis, schilderen of houdt hij van de werken van een bepaalde auteur.

Wanneer het onderwerp van het boek wordt bepaald, moet u letten op het ontwerp: wat is de kwaliteit van het papier, de omslag (voor langdurig gebruik is het beter om boeken met harde kaft te kopen), of het boek goed is gestikt. Sommige boeken worden verkocht in een koffer die ze beschermt tegen beschadiging en een interessant ontwerpelement is. Een stofomslag is een andere optie voor een hoogwaardig en tegelijkertijd origineel ontwerp.

Een zeer belangrijke eigenschap van een boek is de leesbaarheid. Er moet aandacht worden besteed aan de marges van de papieren pagina. Bij een goede uitgave moet de ondermarge het grootst zijn (vanwege de plaatsing van het paginanummer), de zij- en bovenmarge ongeveer even groot. Er ontstaan meestal problemen met het interne veld: als het te breed is, is het boek onaangenaam voor de ogen, maar als het juist te smal is, kost het veel moeite om de tekst op de spread te lezen. De grootte van het lettertype speelt een grote rol. Het is belangrijk dat het niet te klein is (om vermoeide ogen te voorkomen), maar ook niet te groot - hierdoor kan het volume van de publicatie te groot zijn, wat niet alleen de prijs verhoogt, maar ook het ongemak bij het lezen.

Om het juiste boek te kiezen, moet de koper antwoord geven op de vraag of hij het zelf zou lezen of niet. En als het antwoord ja is, kun je veilig een cadeau kopen.

Aanbevolen: