Hoe Kies Je Een Parfum Als Cadeau?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Parfum Als Cadeau?
Hoe Kies Je Een Parfum Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Parfum Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Parfum Als Cadeau?
Video: 50+ cadeau ideeën voor IEDEREEN *ultieme cadeau gids* 2024, Mei
Anonim

Een goede dure parfum lijkt een geweldige cadeau-optie. Het moet echter met de nodige voorzichtigheid worden gegeven. Er is geen one-size-fits-all geur die iedereen lekker vindt.

Hoe kies je een parfum als cadeau?
Hoe kies je een parfum als cadeau?

Algemene regels

Alle aroma's zijn grofweg in te delen in licht en zwaar. Er wordt aangenomen dat jonge meisjes frisse, fruitige of bloemige, "lichte" parfums moeten krijgen, terwijl hoe ouder een vrouw wordt, hoe zwaarder, warm, complex en kruidig ze zich kan veroorloven. Dit is een bijna universele regel die zelden faalt. Er is nog een regel die zegt dat het in de zomer beter is om minder intense geuren te gebruiken, en in de winter - pittiger.

Bepaal in welke vorm je de geur gaat geven. Parfum is de duurste optie, ze bevatten twintig tot dertig procent van de parfumsamenstelling, eau de parfum is een gemiddelde kostenoptie, dergelijk water bevat tien tot twaalf procent van de parfumsamenstelling. Wat betreft eau de toilette, dit is de meest budgettaire optie, de inhoud van de parfumcompositie daarin is niet meer dan acht procent.

Om een goed cadeau te geven, heb je informatie nodig

In ieder geval een idee van welke geuren de toekomstige ontvanger van het geschenk de voorkeur geeft, zal veel helpen bij het kiezen van een parfum als geschenk. Je kunt je concentreren op je reukvermogen, vooral als de persoon voor wie je parfum kiest, constant dezelfde of vergelijkbare (zoals vaak het geval is) geuren gebruikt. In dit geval hoef je alleen maar een paar karakteristieke herkenbare tonen te isoleren uit het algemene boeket van geuren en op zoek te gaan naar een parfum waarin ze ook aanwezig zijn.

Je kunt het gemakkelijker gaan, als je vaak op bezoek gaat bij de ontvanger van het geschenk, kijk dan eens naar de parfumflesjes die in de badkamer te zien zijn. Als een van hen bijna op is, kun je de naam onthouden of opschrijven en ze als cadeau kopen. Halflege flesjes geven meestal aan dat de geur heel vaak wordt gebruikt, wat betekent dat deze kan worden toegeschreven aan uw dierbaren.

Zorg ervoor dat u weet of de ontvanger van het geschenk allergische reacties heeft. Je moet dit tussendoor doen in het dagelijkse gesprek, terwijl je tegelijkertijd kunt ontdekken welke geuren haar niet bevallen.

Parfumfabrikanten zijn erg voorzichtig met het ontwerpen van parfums. Meestal geven het ontwerp van de fles en de kleur van de doos je een ruw idee van wat voor soort geur ze verbergen. Er is een interessante observatie dat parfum als cadeau voor meisjes kan worden afgestemd op de kleur van de doos. Het is voldoende om erachter te komen wat de favoriete kleur van een meisje is, meestal is een parfum in een pakket met de bijbehorende tint ideaal voor haar.

Aanbevolen: