Hoe Gaat Een Bruiloft In Griekenland?

Hoe Gaat Een Bruiloft In Griekenland?
Hoe Gaat Een Bruiloft In Griekenland?

Video: Hoe Gaat Een Bruiloft In Griekenland?

Video: Hoe Gaat Een Bruiloft In Griekenland?
Video: TURKISH WEDDING CEREMONY IN ROTTERDAM - HUWELIJKSVOLTREKKING IN ROTTERDAM STADHUIS 2024, Mei
Anonim

Griekse bruiloften, vooral op het platteland, worden nog steeds gevierd in eeuwenlange traditie. Zoals vele jaren geleden begint alles lang voor het feest zelf. Matchmakers, gekozen uit de familieleden van de bruidegom, gaan naar de ouders van de bruid om de toekomstige ceremonie te bespreken.

Hoe gaat een bruiloft in Griekenland?
Hoe gaat een bruiloft in Griekenland?

Matchmakers en ouders gaan een voorlopige overeenkomst aan, waarvan het belangrijkste punt de bruidsschat is. Het prestige van de echtgenoten hangt af van het type en de grootte. Arme stellen hebben al lang een manier gevonden om de bruidsschatkwestie te omzeilen en zichzelf zelfs volledig te beschermen tegen huwelijkskosten. Dit gebeurde met behulp van een fictieve ontvoering van de bruid met haar toestemming. In dergelijke gevallen is het echter mogelijk dat de daaropvolgende verzoening van de ouders niet heeft plaatsgevonden.

Welnu, de volgende stap na de Griekse matchmaking is de verloving, die een jaar of enkele maanden voor de bruiloft plaatsvindt, voornamelijk in het huis van de bruid. Ouders sluiten op dit moment een huwelijkscontract en de kerk staat garant voor de sterkte van toekomstige huwelijksbanden. Vanaf het moment van de verloving heeft de bruidegom het recht om zijn bruid te bezoeken, maar hij mag niet alleen met haar zijn.

De bruiloft zelf begint op de zondag die het dichtst bij de trouwdag ligt. Op deze dag stuurt of brengt een jonge man zelf geschenken naar zijn geliefde en kondigt aan dat er over een week een bruiloft zal plaatsvinden. De bruiden van Noord-Griekenland geven bruiden henna, die ze maandag hun haar verven tot een ritueel lied.

Donderdag en vrijdag zijn de belangrijkste dagen van pre-huwelijksvoorbereidingen. Op dit moment bakken de familieleden van de bruid en bruidegom brood in hun huizen.

De driedaagse huwelijkscyclus en feest begint op zaterdag. Op deze dag wordt overal in Griekenland de bruidegom geschoren en wordt de bruid in bad gewassen. Op de dag van de bruiloft maakt het meisje 's morgens vroeg voor de laatste keer het huis van haar vader schoon, waarna zij de trouwjurk verzorgt. Zusters en vriendinnen helpen hierbij, het verzamelen van zilveren munten voor geluk, waarmee familieleden de bruid overladen. Daarna trekt ze de trouwjurk aan die de bruidegom de dag ervoor heeft gestuurd en gaat naar de "bruidshoek", versierd met een tapijt en planten volgens het seizoen. Hier moet de bruid tijdens de ceremonie bescheiden zijn - onbeweeglijk en stil.

Op dit moment stuurt de bruidegom de jongens om erachter te komen of de bruid klaar is, waarna de stoet gasten naar haar huis gaat, waarvan de deuren waarschijnlijk voor de gasten zullen sluiten. Vriendinnen zullen losgeld eisen, ze laten zingen of dansen. Zo komen gasten het huis niet binnen.

De bruid die vertrekt, moet op alle mogelijke manieren laten zien dat ze hiertegen is, en ze wordt met geweld weggenomen. Een heel belangrijk moment in een Griekse bruiloft is de ingang van de bruid naar het huis van de bruidegom. Er zijn veel tekens aan verbonden. De hele route van de binnenplaats naar de top van de trap bestaat uit symbolische objecten.

In het nieuwe huis kust de pasgetrouwde de handen van de ouders van haar man, die gouden munten tussen hun tanden klemt. Het meisje zou deze munten met haar mond moeten nemen als teken dat voortaan iedereen in dit huis "gouden woorden" tegen elkaar zal zeggen. De lijst met bruidsschatten wordt aangekondigd en ondertekend door de priester. Ook de bruidegom en getuigen uit de aanwezigen zetten hun handtekening op het document. Dit wordt gedaan in het geval dat de bruid voortijdig overlijdt, zodat haar vader de bruidsschat kan terugvorderen.

Op de dag van de bruiloft wordt er een groot feest gehouden in het huis van de bruidegom. Ze schreeuwen niet "bitter", omdat de Griekse pasgetrouwden niet in het openbaar kussen.

Aanbevolen: