Hoe Het Nieuwe Jaar In Griekenland Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Griekenland Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar In Griekenland Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Griekenland Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Griekenland Te Vieren?
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Het nieuwe jaar vieren in het buitenland, in het oude en voor altijd jonge Griekenland, is een dubbele vakantie. Als je dit land hebt gekozen voor je nieuwjaarstour, maak je dan klaar voor een levendige, onvergetelijke ervaring en zorg ervoor dat je een prachtige avondjurk meeneemt op je reis, waarin je deze betoverende vakantie zult ontmoeten.

Hoe het nieuwe jaar in Griekenland te vieren?
Hoe het nieuwe jaar in Griekenland te vieren?

instructies:

Stap 1

De Grieken zijn, net als alle volkeren die in de Middellandse Zee wonen, dol op vakanties en feesten. De aard van Griekenland en het klimaat zijn hiervoor bevorderlijk. De reeks nieuwjaarsvakanties begint in feite in de nacht van 25 december, wanneer heel Europa Kerstmis viert, en duurt tot 8 januari, de feestdag van Ginaicratia, die in veel provincies wordt gevierd.

Stap 2

Dag 1 januari wordt in Griekenland beschouwd als de dag van St. Basil, de patroonheilige van de armen. Deze heilige speelt de traditionele rol van kerstman en vult schoenen met cadeaus die kinderen op oudejaarsavond bij de open haard achterlaten. Dit is een familievakantie, maar de Grieken vieren het liever tijdens een bezoek, met familie en vrienden. Als je geen vrienden hebt in Griekenland en je bent niet uitgenodigd bij iemand thuis, dan kun je in toeristische centra en grote steden altijd een restaurant bestellen of deze vakantie in een hotel vieren.

Stap 3

Zoals elke feestdag gaat St. Basil's Day gepaard met tradities. Probeer op deze dag niet te schreeuwen of zelfs je stem te verheffen, zodat het nieuwe jaar zonder schandalen en ruzies zal verlopen. Op 1 januari kun je geen koffie drinken - de Grieken geloven dat door te weigeren bonen te malen en een kopje koffie te drinken, ze de komende 365 dagen roddels en intriges zullen vermijden. Gebroken gerechten worden als een slecht voorteken beschouwd, dus wees voorzichtig.

Stap 4

Als je op oudejaarsavond wordt uitgenodigd, vergeet dan niet om onderweg een steen te pakken. De eigenaar zal heel blij zijn met zo'n geschenk, hoe groot de lading ook is die je meeneemt. Geef een grote steen met de woorden: "Moge je rijkdom zo groot en zwaar zijn als deze steen", en begeleid de kleine steen met de wens: "Moge de ziekte van de eigenaar zo klein en licht zijn."

Stap 5

Maak je klaar voor de nieuwjaarstafel en het eten zal behoorlijk overvloedig en zwaar zijn. Het traditionele gerecht deze avond is gebakken varken en gepofte aardappelen. Op de eilanden kan een kalkoen een big vervangen. De decoratie van de tafel zal "basilopita" zijn - een taart gewijd aan de heilige - de patroonheilige van de vakantie. Bijzonder geluk is degene van de gasten die een stuk van deze taart krijgt met een gebakken munt erin. Daarom, voor het geval dat, bijt voorzichtig om niet samen met het verworven geluk een tand te breken.

Aanbevolen: