Hoe Gaat Een Engelse Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Gaat Een Engelse Bruiloft?
Hoe Gaat Een Engelse Bruiloft?
Anonim

Ongeacht nationaliteit, een gezin stichten is een belangrijke stap in het leven van twee liefhebbende harten. Wat de Britten betreft, ze zijn behoorlijk serieus over de bruiloft. Mensen van deze nationaliteit staan bekend om hun eerbiedige en respectvolle houding ten opzichte van tradities. Daarom is de huwelijksceremonie gehuld in vele rituelen en gebruiken die de vakantie een bijzondere charme geven.

Hoe gaat een Engelse bruiloft?
Hoe gaat een Engelse bruiloft?

Huwelijksvoorbereiding en traditie

Moderne Engelsen zijn soms meer dan een jaar bezig met de voorbereiding van de bruiloft, zodat alles efficiënt en goed geregeld is. Sommige jonge stellen huren kastelen, hotels in het bos of andere interessante plekken buiten de stad voor feesten. De Britten hebben een speciale plaats voor huwelijksfotografie, omdat het album met foto's het onderwerp wordt van familietrots. Meer recentelijk hebben de Britten van de Amerikanen de traditie geleend van het leggen van visitekaartjes met de namen van de gasten op de tafels, mooie velours zakjes met karamel en een trouwmenu.

De trouwtraditie is ook bekend uit romantische films, wanneer de bruid iets nieuws, blauws, ouds en geleends in haar outfit zou moeten hebben. Het nieuwe wordt beschouwd als een symbool van welvaart in de toekomst, de blauwe kleur symboliseert de loyaliteit van de pasgetrouwden, het oude moet worden gepresenteerd door een vrouw uit een sterk en gelukkig huwelijk (meestal een jarretel voor kousen). Meestal lenen ze sieraden van de familie van de bruid, die na de bruiloft moeten worden teruggegeven, anders kan het welzijn worden afgeschrikt. De toekomstige echtgenoot moet een munt in haar schoen steken voor materieel welzijn.

De pasgetrouwden brengen de nacht voor de bruiloft apart door. De ochtend begint als de bruidegom en vrienden naar de pub gaan voor een pint bier. Vriendinnen en vader komen naar de bruid. Bruidsmeisjes moeten in dezelfde stijl gekleed zijn.

Huwelijksceremonie

Volgens de traditie moet de bruid tien tot vijftien minuten te laat zijn voor de kerk. Een priester in Engeland draagt een spijkerbroek en een T-shirt, hij maakt grapjes en creëert een ontspannen sfeer, waardoor de innerlijke spanning die meestal aanwezig is voor zo'n belangrijke gebeurtenis wordt verlicht. Gasten verzamelen zich in de kerk, terwijl de familieleden van de kant van de bruid aan de linkerkant zitten en de familieleden van de bruidegom - aan de rechterkant. Getrouwde Engelse vrouwen zijn verplicht een hoed te dragen tijdens de huwelijksceremonie. Op de banken liggen de scripts van de huwelijksceremonie, evenals de teksten, die worden uitgevoerd door het koor.

De ceremonie begint vrij plechtig. Het koor zingt en de bruidegom en de beste man staan links van de priester. De vader leidt de bruid, gevolgd door bruidsmeisjes, wiens belangrijkste taak het is om de zoom van de jurk van de bruid in de gaten te houden. De toekomstige vrouw komt naar het altaar, de vriendinnen zitten op de banken. De huwelijksakte is vol tederheid en liefde, de priester spreekt afgemeten en mooi, het koor zingt en de bruid en bruidegom kijken elkaar in de ogen en beloven voor altijd lief te hebben.

Wanneer de pasgetrouwden ringen hebben uitgewisseld, hoeven ze alleen de benodigde documenten samen met getuigen te ondertekenen. Daarna verklaart de priester het paar man en vrouw, de gasten feliciteren de jongeren. De vader van de bruidegom komt eerst naar buiten en feliciteert de pasgetrouwden, daarna gaat de getuige van de bruid verder. Het koor zingt een lied en alle gasten zingen mee. Aan het einde van de ceremonie staan familieleden en vrienden in de rij voor de deur van de kerk, om de jongeren te overgieten met rijst en rozenblaadjes.

Dan gaan man en vrouw en alle gasten naar de voorbereide feestzaal, waar een buffettafel op hen wacht. Meestal vindt het plaats op de binnenplaats van een hotel of restaurant. Dit omvat informele livemuziek, champagne en lichte snacks. Het is niet gebruikelijk om de jongeren te feliciteren tijdens een banket, en ze spreken niet de gebruikelijke toast uit. De echtgenoten en hun ouders staan op bij het restaurant, de gasten feliciteren elk en gaan naar binnen. De helden van de gelegenheid komen als laatste binnen.

Op bruiloften in Engeland zijn er geen toastmasters of hosts. Deze rol wordt gespeeld door de getuige of getuige van de bruidegom, het verloop van de viering hangt alleen van hem af. Na de maaltijd verhuizen de gasten naar een andere kamer, waar de pasgetrouwden de bruidstaart aansnijden. Op de plaats van het banket wordt een dansvloer georganiseerd, waar de echtgenoten eerst hun eerste dans dansen, daarna een disco voor iedereen. Hier eindigt de bruiloft voor de gasten. Sommige pasgetrouwden gaan op huwelijksreis, soms zonder zich om te kleden, en haasten zich van het feest naar het vliegveld.

Aanbevolen: