Hoe Een Trouwjurk Te Naaien

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trouwjurk Te Naaien
Hoe Een Trouwjurk Te Naaien

Video: Hoe Een Trouwjurk Te Naaien

Video: Hoe Een Trouwjurk Te Naaien
Video: Hoe worden bruidsjurken gemaakt | De Bruidshoek Leiden 2024, Mei
Anonim

Wanhopig op zoek naar een droomjurk, besluiten sommige meisjes om zelf een trouwjurk te naaien. Om ervoor te zorgen dat het proces geen kwelling wordt, is het beter om van tevoren rekening te houden met enkele belangrijke details die de procedure voor het maken van de bruidsoutfit aanzienlijk zullen vergemakkelijken.

Hoe een trouwjurk te naaien
Hoe een trouwjurk te naaien

Noodzakelijk

  • - draden;
  • - naalden van verschillende groottes;
  • - centimeter;
  • - het doek;
  • - papier voor patronen;
  • - tijdschriften.

instructies:

Stap 1

Surf op internet naar forums waar professionele kleermakers chatten. U moet weten hoe de hoeveelheid gekochte stof correct wordt berekend. Daarnaast vindt u daar veel nuttige tips en stelt u desgewenst uw vragen, die u waarschijnlijk graag beantwoordt.

Stap 2

Overweeg een snit voordat u naar een stoffenwinkel gaat. Je moet een duidelijk beeld hebben van de jurk die je uiteindelijk krijgt. Je moet het op papier tekenen. Als tekenen niet een van je vaardigheden is, zoek dan hulp bij je collega-kunstenaars. Zonder afbeelding wordt het voor u uiterst moeilijk om tot een goed resultaat te komen.

Stap 3

Bereken uw maten en zorg voor de individuele details van de jurk, die u gaat gebruiken om patronen te maken. U kunt deze procedure niet alleen aan. Het is het beste als de parameters van uw figuur door de tweede persoon worden bepaald - zodat de resultaten zo nauwkeurig mogelijk zijn. Om een trouwjurk te maken moet er met elke millimeter rekening gehouden worden. En bereid je voor op het feit dat je je vorm moet behouden tot de bruiloft - een extra of ontbrekende kilo kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe de outfit zal zitten.

Stap 4

Koop meer stoffen dan nodig is: laat voorraad liggen voor verschillende soorten ongelukken, fouten. Je zou hetzelfde moeten doen met draden, pailletten en alles wat nodig is voor je outfit. Wees in geen geval boos als iets tegen het geplande plan ingaat - om een trouwjurk te naaien, heb je niet alleen gereedschap en vaardigheden nodig, maar ook een goed humeur. Onthoud dat alles gemakkelijk kan worden gecorrigeerd en gewijzigd.

Stap 5

Koop geen stof in één keer, bezoek meerdere winkels. Maak indien mogelijk foto's van de monsters die je leuk vindt en vergelijk ze thuis in een ontspannen omgeving. Dit zal u helpen het materiaal te kiezen dat zo dicht mogelijk bij het materiaal van uw ideale trouwjurk ligt. Het is niet nodig om alles op één plek te kopen - in de ene winkel kun je brokaat kopen, in een andere - organza, in de derde - pailletten en linten.

Stap 6

Bedenk patronen en outfit, maak een duidelijk plan van wat en in welke volgorde je gaat naaien, hoe de onderdelen worden verlijmd. Tijdschriften en boeken over de kunst van het naaien bevatten meestal gedetailleerde aanbevelingen - zoek daarin naar stijlen die vergelijkbaar zijn met je uitgevonden en laat je daardoor leiden. U moet gedetailleerde instructies op papier hebben. Het naaien, vooral van kledingstukken als een jurk, is een nauwgezet en langdurig proces.

Stap 7

Begin ruim voor het evenement met naaien om alles op tijd te krijgen. En stel de keuze van toevoegingen aan de outfit niet uit - schoenen, tassen, sieraden. Hoe dichterbij de bruiloft, hoe moeilijker het voor u zal zijn om een beslissing te nemen.

Aanbevolen: