Hoe "Nou, Wacht Even" Onder De Categorie "18+" Viel

Hoe "Nou, Wacht Even" Onder De Categorie "18+" Viel
Hoe "Nou, Wacht Even" Onder De Categorie "18+" Viel

Video: Hoe "Nou, Wacht Even" Onder De Categorie "18+" Viel

Video: Hoe
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, April
Anonim

Een van de beste Sovjet-cartoons, "Nou, wacht maar!", Vanaf 1 september hebben tv-zenders het recht om pas na 23 uur uit te zenden. Feit is dat de cult-cartoon volgens de nieuwe wet op de bescherming van kinderen tegen "schadelijke" informatie in de categorie "18+" viel. De wolf in de cartoon rookt en drinkt immers alcohol.

Hoe
Hoe

De Doema heeft in 2010 de wet "Over de bescherming van kinderen tegen informatie die schadelijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling" aangenomen. Maar het heeft de definitieve goedkeuring gekregen en is pas op 1 september 2012 in werking getreden.

Volgens deze normatieve wet zijn alle televisieproducten voortaan onderverdeeld in verschillende categorieën voor kinderen van verschillende leeftijden. Films en programma's moeten worden gemarkeerd met de juiste markeringen: "6+", "12+", "16+", "18+". Bovendien is het aan de tv-zenders zelf om te bepalen welke film of welk programma bij welke groep hoort.

Interessant is dat de VGTRK besloot om de cartoon "Nou, wacht!" de categorie voor volwassenen "18+", blijkbaar gezien het feit dat de avonturen van een haas en een wolf ernstige schade kunnen toebrengen aan de psyche en de moraal van het kind. De animatieserie, waarop meer dan één generatie is gegroeid, zal door moderne kinderen niet worden gezien, aangezien deze nu pas na 23.00 uur kan worden uitgezonden.

Tatyana Tsyvareva, hoofd van de studio voor kinder- en jeugdprogramma's van de All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company, vertelde verslaggevers dat een dergelijke beslissing van het management werd veroorzaakt door de aanbevelingen van advocaten. Ze adviseerden om speciale aandacht te besteden aan het agressieve gedrag van de personages en hun slechte gewoonten. En, zoals je weet, in het gedrag van een wolf met een wraak van beide.

Overigens valt ook het goede karakter van een andere tekenfilm, het soort Crocodile Gena, onder de beperkingen. Hij rookt immers constant een pijp, en ook dat is een slechte gewoonte. Er waren berichten in de pers, waarbij anonieme bronnen werden geciteerd, dat er al dubieuze scènes worden geknipt uit tekenfilms die worden getoond in het programma 'Good night, kids'.

Niet alleen "Nou, wacht!" Zal naar verluidt worden gecensureerd, maar ook banden "Three from Prostokvashino", "The Adventures of Captain Vrungel", "Boatswain and a Parrot", "Kid and Carlson" en anderen: zoals u weet, veel stripfiguren roken of leiden jezelf niet op je beste manier.

Aanbevolen: