Waarom "Nou, Wacht Even" Wordt Pas Na 23.00 Uur Getoond

Waarom "Nou, Wacht Even" Wordt Pas Na 23.00 Uur Getoond
Waarom "Nou, Wacht Even" Wordt Pas Na 23.00 Uur Getoond

Video: Waarom "Nou, Wacht Even" Wordt Pas Na 23.00 Uur Getoond

Video: Waarom "Nou, Wacht Even" Wordt Pas Na 23.00 Uur Getoond
Video: 81 - 4 manieren om niet uit je slof te schieten 2024, Maart
Anonim

Op 27 augustus 2012 werd een nieuwe wet van de Russische regering uitgevaardigd, die bepaalde verbodsbepalingen oplegde op het vertonen van sommige amusementsprogramma's. De eerste die onder de beperkingen viel, was de bekende Sovjet-cartoon "Just you wait!"

Waarom
Waarom

Volgens de wet van de regering van de Russische Federatie die van kracht is geworden "Over de bescherming van kinderen tegen informatie die schadelijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling", is de cartoon "Wacht maar!" over de avonturen van de wolf en de haas kreeg de categorie "18+", omdat het een buitensporig aantal gewelddadige scènes laat zien. Daarnaast zijn er scènes van roken en het drinken van alcoholische dranken, vandalisme en andere illegale activiteiten. Dit alles kan volgens Roskomnadzor een negatieve invloed hebben op de psyche van het kwetsbare kind.

Volgens Tatyana Tsivareva, hoofd van de studio van amusementsprogramma's voor kinderen en adolescenten van de All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company, Tatiana Tsivareva, vanaf 1 september onmiddellijk na de inwerkingtreding van deze wet "Nou, wacht!" wordt na 23.00 uur vertoond voor een volwassen publiek.

Daarnaast worden vanaf 27 augustus alle televisieprogramma's die voor kinderen ongewenst zijn, gemarkeerd met een speciaal logo, dat vanaf het begin van de herfst verplicht wordt. Het moet worden gemaakt in de vorm van een grafisch teken dat qua grootte vergelijkbaar is met het logo van de tv-zender. De demonstratie van het grafische symbool moet minimaal acht seconden duren.

Alle annotaties en namen van informatieproducten, anders dan die zijn aangegeven als uitzonderingen in de federale wetgeving, bijvoorbeeld reclame of informatie met een aanzienlijke artistieke, historische en andere culturele waarde, zijn onderworpen aan etikettering in gepubliceerde programma's.

Producten met een verhuurcertificaat van het Ministerie van Cultuur hebben geen extra expertise nodig om de mate van beperking voor weergave te bepalen. Voor de rest van de producten wordt een dergelijk onderzoek verplicht. Het departement Roskomnadzor is al begonnen met het vormen van een speciale groep van onafhankelijke deskundigen om dit werk uit te voeren. Al op 1 september zullen de experts hun taken beginnen te vervullen.

Aanbevolen: