Hoe Te Slapen In 4 Uur

Hoe Te Slapen In 4 Uur
Hoe Te Slapen In 4 Uur

Video: Hoe Te Slapen In 4 Uur

Video: Hoe Te Slapen In 4 Uur
Video: Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig? 2024, April
Anonim

We zijn allemaal gewend te geloven dat het lichaam 7-8 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen rusten, maar dit is niet helemaal waar. Het is een feit dat als het ongeletterd is om een rustplaats te organiseren, de voorbereiding op de slaap te verwaarlozen, enz., de hierboven beschreven tijd misschien niet genoeg is om het lichaam volledig te laten herstellen. Tegelijkertijd, als u zich aan enkele regels houdt, kunt u zich zelfs na slechts 4 uur slapen krachtig en volledig uitgerust voelen.

Hoe te slapen in 4 uur
Hoe te slapen in 4 uur

Hoe krijg je voldoende slaap in 4 uur: REM-slaaptechniek

In onze eeuw - de eeuw van het toegenomen vitale ritme, is er vaak niet genoeg tijd voor een volledige slaap van 7-8 uur, daarom is er een techniek ontwikkeld waarmee je volledig kunt rusten en herstellen in slechts 4-5 uur van slaap. Als je je aan alle regels van de techniek houdt, kan een droom van slechts vier tot vijf uur je veel meer kracht geven dan 7-8 uur, waarin deze techniek niet werd gebruikt.

Voordat je naar bed gaat, moet je alle zorgen volledig kwijtraken, proberen al je problemen te vergeten. Deze fase is het moeilijkst, omdat je jezelf niet kunt dwingen er niet aan te denken. Het enige dat je kan helpen, is luisteren naar een rustige melodie, of muziek die je zal helpen de mooiste momenten van je leven te herinneren. Probeer ze zo levendig mogelijk in je verbeelding weer te geven terwijl je naar de compositie luistert.

Voordat u naar bed gaat, mag de maag in geen geval worden belast. De maaltijd moet uiterlijk 3 uur voor het slapengaan worden gemaakt. Het feit is dat het lichaam een deel van de energie voor de spijsvertering zal moeten geven, en het gebrek aan energie tijdens de slaap zal het lichaam op zijn beurt niet toestaan om volledig te herstellen.

De slaap wordt gunstig beïnvloed door kussens gevuld met aromatische kruiden in de vorm van hop, kamille, valeriaan, oregano, citroenmelisse, moederkruid, munt, tijm en andere. Wees niet te lui om zelf zo'n kussen te maken, vergeet alleen niet om de vulling om de twee weken te vervangen. Wat betreft de vulling zelf, die moet je zelf kiezen: gebruik alleen die kruiden waarvan je de geur lekker vindt, de kruiden zelf veroorzaken geen allergieën.

Val in volledige duisternis in slaap. Als je bang bent in het donker of het licht valt door de ramen (de maan is te fel, de lichten van de nachtelijke stad), gebruik dan zeker een slaapmasker.

Neem voor meer ontspanning een warm bad voor het slapengaan. Voeg indien mogelijk een aftreksel van kruiden toe (neem dezelfde kruiden als voor het vullen van het kussen).

Ventileer de kamer voor het slapengaan een uur (zelfs als het buiten vriest): de luchttemperatuur in de slaapkamer mag niet hoger zijn dan 19-20 graden. Zorg ervoor dat je jezelf in een lichte maar warme deken wikkelt (het lichaam mag niet bevriezen). Je voelt je veel alerter als de temperatuur van de lucht die je inademt 15 graden lager is dan je lichaamstemperatuur.

Ga uiterlijk 24.00 uur naar bed. Als dit niet mogelijk is, wees er dan op voorbereid dat het lichaam niet volledig kan herstellen, maar dat er geen specifieke vermoeidheid zal zijn (natuurlijk, als aan alle andere voorwaarden wordt voldaan).

Beeld
Beeld

En het belangrijkste is de slaaphouding. Het meest gunstig om te slapen is de zijligging, maar de volgende regels moeten worden gevolgd:

- het hoofd en de ruggengraat moeten op dezelfde lijn liggen (het hoofd mag niet worden neergelaten of integendeel omhoog worden gegooid);

- handen moeten onder de schouders zijn (gooi ze niet achter je hoofd en leg ze niet onder het kussen);

- de schouder moet op de matras liggen. Selecteer (of maak) hiervoor een kussen van de gewenste hoogte en stijfheid. Als de positie op uw zij ongemakkelijk voor u is, kunt u veilig de optie "op de rug" kiezen, maar vergeet de regels voor lichaamshouding niet, die hierboven zijn beschreven.

Aanbevolen: