Hoe Te Ontspannen Tijdens De Meivakantie In 2021

Hoe Te Ontspannen Tijdens De Meivakantie In 2021
Hoe Te Ontspannen Tijdens De Meivakantie In 2021

Video: Hoe Te Ontspannen Tijdens De Meivakantie In 2021

Video: Hoe Te Ontspannen Tijdens De Meivakantie In 2021
Video: GTU-1000-turbine van megawattklasse - Eenvoudig thuis beginnen 2024, Maart
Anonim

Mei is een van de langverwachte maanden van het jaar. In 2021 hebben de Russen korte meivakanties, die samenvallen met de viering van 1 en 9 mei - Dag van de Arbeid en Dag van de Overwinning.

1 en 9 mei - feestdagen van het jaar
1 en 9 mei - feestdagen van het jaar

Er wordt aangenomen dat Rusland het minste aantal werkdagen per jaar heeft in vergelijking met andere landen. Inderdaad, elke derde dag is niet-werkend, indien berekend als een percentage. In 2021 hebben Russen maar liefst 118 van de 365 vrije dagen (dit jaar is geen schrikkeljaar). Er zijn echter slechts 14 officiële feestdagen per jaar. Dit zijn de dagen die officieel als niet-werkvakanties worden beschouwd in de Russische Federatie, ze worden ook "rode dagen" genoemd in de kalender. En de langste vrije dagen zijn meestal de nieuwjaars- en meivakantie.

Als u niet weet welke dagen werkdagen zijn en welke vrije dagen in mei, gebruik dan de productiekalender, die alle niet-werkdagen en feestdagen vermeldt. Deze kalender is vooral handig voor mensen die werken met een vijfdaags werkschema en slechts twee vrije dagen per week hebben.

In 2021 zijn er niet de gebruikelijke lange meivakanties. Daarom moeten zomerbewoners en reizigers dit jaar zichzelf niet vleien en grote plannen maken. In totaal hebben de Russen in mei 19 werkdagen en 12 vrije dagen. Al waren er in voorgaande jaren beduidend meer vakanties in mei. Dit vanwege het uitstellen van niet-werkdagen vanaf de januarivakantie. In hetzelfde jaar werd het januari-weekend uitgesteld tot 5 november (vrijdag om het weekend te verlengen tot Nationale Eenheidsdag) en 31 december, dat in 2021 officieel een niet-werkdag wordt.

Extra feestdagen in mei 2021 zijn dus de eerste twee maandagen, die officieel niet werken. Dus twee weken op rij rusten de Russen van zaterdag tot en met maandag. Het overhevelen van feestdagen naar de maandag is te wijten aan het feit dat 1 en 9 mei in het weekend vallen (respectievelijk zaterdag en zondag). Dit jaar hebben de Russen dus twee kleine vakantieweekenden van elk 3 dagen.

Dankzij het decreet van de regering van de Russische Federatie zijn de officiële niet-werkende feestdagen in mei 1, 2, 3 mei - de feestdag van Lente en Arbeid, en 8, 9, 10 mei - er zullen weekenden zijn gewijd aan de viering van de Grote Dag van de Overwinning. Op 9 mei zullen in heel Rusland plechtige evenementen plaatsvinden, die samenvallen met de 76e verjaardag van de overwinning in de Grote Patriottische Oorlog.

Vrijdag 30 april is een korte pre-vakantiedag en daarom wordt de werkdag met 1 uur ingekort. Maar vrijdag 7 mei is een gewone werkdag. Tussen de meivakantie wachten de Russen op een verkorte vierdaagse werkweek. Desgewenst kunnen medewerkers deze 4 dagen tussen de meivakantie doorbetaald of op eigen kosten verlof opnemen. Zo kunnen ze 10 dagen rusten.

Aanbevolen: