Hoe Het Nieuwe Jaar In Het Chinees Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Het Chinees Te Vieren
Hoe Het Nieuwe Jaar In Het Chinees Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Het Chinees Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Het Chinees Te Vieren
Video: Chinees Nieuwjaar: hoe zit dat nou? | NOS op 3 2024, April
Anonim

Het Chinese Nieuwjaar verschilt aanzienlijk van de traditionele Russische nieuwjaarsvakantie. Ten eerste is de datum van de viering niet stabiel, maar wordt deze berekend volgens de maankalender. Ten tweede worden in China totaal andere nieuwjaarsgebruiken aangenomen.

Hoe het nieuwe jaar in het Chinees te vieren
Hoe het nieuwe jaar in het Chinees te vieren

instructies:

Stap 1

Volgens de legende leefde er in de oudheid een draak in China, die eens per jaar van de berg afdaalde om mensen aan te vallen. Voor zijn komst hadden de bewoners orde op zaken gesteld, goede kleren aangetrokken, elkaar cadeaus gegeven en heerlijke gerechten bereid, want ze wisten niet of ze het tot de ochtend zouden overleven. Families kwamen samen om elkaar te beschermen. Het bleek dat de draak bang is voor hard geluid en rode kleur. En elk jaar op deze avond begonnen mensen zich in het rood te kleden, huizen te versieren met rood handwerk, vuur aan te steken en vuurwerk af te steken. De draak moest terugvliegen en de blije Chinezen feliciteerden elkaar. Daarom vieren ze vandaag in China liever niet het begin van het nieuwe jaar, maar lossen ze problemen op. De Chinezen noemen deze feestdag vaak een lentevakantie - in de regel valt het eind januari of februari.

Stap 2

Vóór het Chinese Nieuwjaar moet u uw huis of appartement zorgvuldig schoonmaken. Alles moet schoon zijn en het is raadzaam om een paar dagen voor de vakantie te beginnen met schoonmaken - maar niet op nieuwjaarsdag. Er wordt aangenomen dat je op deze manier het geluk het huis uit kunt vegen.

Stap 3

Als je de Chinese tradities nauwkeurig wilt volgen, neem dan de nieuwjaarsborden in acht: aan de vooravond van de vakantie mag je bijvoorbeeld niet je haar wassen of knippen, geld lenen, praten over de dood, kinderen straffen, het oude jaar noemen, klagen of huilen. Verwijder aan de vooravond van het feest alle snijvoorwerpen weg, zodat het pad naar geluk niet wordt afgesneden. Sommige voortekenen lijken vreemd, maar de meeste dragen bij aan het creëren van een sfeer van plezier en vreugde op oudejaarsavond.

Stap 4

Kleed je in rood of een andere kleur dan wit, de rouwkleur in China. Kleding moet netjes en schoon zijn. Trouwens, de Chinezen hebben nog nooit gehoord van de traditie om zich te kleden in de kleur van het symbool van het komende jaar. Versier het huis met rode versieringen: wensen voor geluk en geld in het nieuwe jaar, lantaarns, coupletten op rood papier. Dergelijke ambachten worden verkocht in gespecialiseerde winkels met oosterse souvenirs. Plaats kommen met gedroogd fruit, sinaasappels en snoep in huis. Steek alle lichten in huis en de lichten aan - er moet zoveel mogelijk licht zijn.

Stap 5

In het nieuwe jaar eten de Chinezen dumplings, lange noedels, fondue gemaakt van vlees, vis of inktvis. Ze zijn dol op verschillende symbolen, dus op vakantie bereiden en serveren ze zelfs speciaal gerechten waarvan de namen op goede woorden lijken, en het uiterlijk symboliseert geluk, rijkdom of een lang leven.

Stap 6

Cadeau voor het nieuwe jaar alleen geld in rode enveloppen, en alleen een even bedrag, dat in dit land wordt bepaald door het eerste cijfer (bijvoorbeeld 74 is een oneven getal). Het getal 4 mag ook niet voorkomen in de hoeveelheid geld, en het is zeer wenselijk dat het een acht bevat, aangezien dit woord bijna hetzelfde wordt uitgesproken als "rijkdom".

Stap 7

Buiten vuurwerk afsteken. De Chinezen hebben dit geweldige entertainment uitgevonden en ze hebben nog steeds geen gelijke in het prachtige vuurwerk dat ze voor het nieuwe jaar maken. Bovendien zijn op deze avond in China alle lichten aan, auto's en boten verlicht. Sommigen gaan naar rivieren en meren en lanceren boten met kaarsen erin.

Aanbevolen: