Winterplezier Voor Het Hele Gezin

Inhoudsopgave:

Winterplezier Voor Het Hele Gezin
Winterplezier Voor Het Hele Gezin

Video: Winterplezier Voor Het Hele Gezin

Video: Winterplezier Voor Het Hele Gezin
Video: Briefgeheim 2024, April
Anonim

De winterperiode met koud weer en vorst beschikt meestal niet over actieve rust, maar dit is geen reden tot wanhoop, integendeel, u moet van het moment profiteren en van de geneugten van elk seizoen kunnen genieten. Als je het thuiszitten en tv-kijken beu bent, dan is dit het moment om winteractiviteiten voor het hele gezin te organiseren.

Winterplezier voor het hele gezin
Winterplezier voor het hele gezin

Het schaatsen

Schaatsen is misschien wel een van de meest modieuze en populaire wintervakantiebestemmingen. Deze sport traint niet alleen alle spiergroepen perfect en draagt bij aan de ontwikkeling van een mooie houding, maar verbetert ook de stemming, waardoor de winterblues verdwijnen.

Je hoeft niet in topconditie te zijn om te schaatsen, bovendien is dit geen reden om jezelf zoveel plezier te ontzeggen, ook al heb je nog nooit op het ijs hoeven staan. Ongeveer een kwart van degenen die naar de ijsbaan komen, vinden het moeilijk om hun benen te bewegen in plaats van soepel over het spiegeloppervlak te glijden. De belangrijkste voorwaarde om naar de ijsbaan te gaan, is de wens om te rijden.

Natuurlijk, als je weinig ervaring hebt met schaatsen, kun je in de beginfase vallen niet voorkomen, maar je moet niet wanhopen - voordat je het ijs op gaat, moet je gewoon leren hoe je correct kunt vallen. De grootste fout van alle beginners is vallen met je hoofd naar achteren. Oefen om te beginnen met groeperen wanneer u thuis met uw gezinsleden valt. Om ernstig letsel te voorkomen, probeert u op uw buitenste dijbeen te vallen met uw armen dicht bij uw borst om uw polsgewrichten te beschermen tegen letsel. Bij het vallen moet het hoofd naar voren worden gekanteld, zodat de kin de borst raakt.

Vergeet een goede emotionele stemming niet voordat je het ijs op gaat. Bekijk de optredens van beroemde kunstschaatsers de dag ervoor en stel je voor dat je net zo meester bent in de kunst van het kunstschaatsen. Met een beetje doorzettingsvermogen en geduld leer je zeker schaatsen.

Sneeuwfiguren modelleren

Schaatsen is zeker niet het enige entertainment dat beschikbaar is tijdens het koude seizoen. Zo kunt u uw wintervakantie diversifiëren door sneeuwfiguren te boetseren, bijvoorbeeld door een familiewedstrijd te organiseren voor het beste beeldhouwwerk. Tijdens het creatieve proces kun je de fantasie de vrije loop laten en originele en ongewone beelden aan het licht brengen in de vorm van bizarre dieren, mythische personages of sprookjeshelden.

Sneeuwsculpturen kunnen met verf worden geverfd en met water worden overgoten - ze zullen bevriezen en langer blijven. Vergeet niet je camera mee te nemen voor een wandeling om een winterse fotosessie te regelen met de figuren gemaakt van sneeuw op de achtergrond.

Sneeuwvormen is niet alleen een opwindend tijdverdrijf, maar ook een geweldige manier om te ontsnappen aan dringende problemen. Vanuit het oogpunt van blessures is deze winterpret absoluut veilig, en in de frisse lucht zijn zal zeker alle gezinsleden zonder uitzondering ten goede komen.

Andere winteractiviteiten

Een van de grappigste dingen om te doen tijdens een winterwandeling is sneeuwballen spelen. Het kan een traditionele "shootout" zijn met de bestorming van een sneeuwfort, of een leuke sportwedstrijd met doelschieten of het gooien van sneeuwballen in de ring. Voor de laatste optie is het helemaal niet nodig om naar een mand te zoeken, deze kan heel goed worden vervangen door een cirkel met de vereiste diameter (bijvoorbeeld een plastic hoepel of een emmer zonder bodem). Bevestig je zelfgemaakte ring aan een paal of boom voor een leuke wedstrijd.

Een even spannende winteractiviteit is het padvindersspel, omdat vooral de sporen in de sneeuw zichtbaar zijn. Als uw kind nog niet bekend is met de voetafdrukken van mensen, dieren en vogels, dan is zo'n spel niet alleen vermakelijk, maar ook cognitief. Laat de jonge ontdekkingsreiziger de voetafdrukken zien die zijn eigen laarzen, sleeën, emmer en andere voorwerpen in de sneeuw achterlaten. Voor meer "ervaren" trackers, kunt u een leuk spel regelen waarbij u de eigenaar van het parcours raadt.

Als de sneeuw buiten los genoeg ligt, kun je met de kinderen schatzoekers spelen. Elk speelgoed van rubber of plastic is geschikt voor deze doeleinden. Degene die de bijdrage als eerste vindt, wordt de bestuurder en verbergt deze voor de rest van de deelnemers aan het spel.

Winterrecreatie beperkt zich niet tot sport en diverse buitenspelen. Een gewone wandeling in een besneeuwd park kan ook heel leuk zijn. Neem je camera mee om het fantastische uitzicht op de winterse natuur vast te leggen. Zorg ervoor dat u voor een wandeling noten inslaat - u kunt ze trakteren op eekhoorns en vogelvoeders vullen.

Aanbevolen: