Hoe We Zullen Uitrusten Tijdens De Meivakantie In

Inhoudsopgave:

Hoe We Zullen Uitrusten Tijdens De Meivakantie In
Hoe We Zullen Uitrusten Tijdens De Meivakantie In

Video: Hoe We Zullen Uitrusten Tijdens De Meivakantie In

Video: Hoe We Zullen Uitrusten Tijdens De Meivakantie In
Video: WebinarGeek 21244 20171021081133 2024, April
Anonim

Dit jaar zullen inwoners van Rusland in mei twee traditionele rustperioden hebben - het weekend van de Lente en Dag van de Arbeid zal 4 dagen zijn en Victory Day zal drie dagen worden gevierd. Er zal dit jaar echter geen "vakantie" zijn: tussen de vakanties past een bijna volle vierdaagse werkweek.

Hoe we zullen uitrusten tijdens de meivakantie in 2015
Hoe we zullen uitrusten tijdens de meivakantie in 2015

Hoe we rusten op 1 mei

1 mei 2015 valt op een vrijdag, waardoor het standaardweekend met één dag wordt verlengd. Ook de vrije dag is maandag - 4 mei. Het was op deze dag, in overeenstemming met het regeringsbesluit, dat de vrije dag van 4 januari, die samenviel met zondag, werd uitgesteld.

Zo zijn er voor iedereen die in de eerste dagen van mei werkt volgens het algemeen aanvaarde schema (vijf dagen per week met twee vrije dagen) er vierdaagse minivakanties van 1 tot en met de 4e. De pre-vakantie werkdag op 30 april (donderdag) wordt ingekort.

Ouders van schoolgaande kinderen moeten echter voorzichtig zijn bij het plannen van hun vakantie tijdens de meivakantie: 2 mei is een werkdag voor zowel werknemers die werken in instellingen met een zesdaagse werkweek als voor schoolkinderen die op zaterdag naar school gaan. Voor hen blijkt het eerste weekend van mei "gebroken" te zijn: een volledige vrije dag op 1 mei, zaterdag 2 mei werken, gevolgd door twee vrije dagen op 3 en 4 mei.

In 2014 studeerden kinderen in veel scholen op 2 en 3 mei - dit gebeurde omdat de vrije dag van zaterdag 4 januari werd uitgesteld tot 2 mei en zaterdag een werkdag was voor scholen. Voor velen kwam dit als een verrassing. Dit jaar is 4 mei een "onvoorwaardelijke feestdag", aangezien deze dag niet zaterdag, maar zondag januari werd uitgesteld. Op de 2e dag heeft het schoolbestuur echter het recht om de aanwezigheid van studenten op de lessen te eisen. Hetzelfde geldt voor degenen die werken met een zesdaags schema.

Hoe we rusten op 9 mei

image
image

Dag van de Overwinning, 9 mei 2015 valt op zaterdag. Dienovereenkomstig wordt op de vrijdag voorafgaand aan de feestdag de werkdag met één uur ingekort. Aangezien de feestdag samenviel met het weekend, wordt de vrije dag uitgesteld naar maandag 11 mei.

Daarom zullen de meeste Russen in het tweede weekend van mei drie dagen op rij rusten - van de 9e tot de 11e.

Maar het recht op een extra vrije dag op de 11e geldt ook niet voor degenen voor wie zaterdag een school- of werkdag is: zij zullen hun meivakantie op de 10e moeten beëindigen en op maandag met hun taken beginnen.

Studenten en schoolkinderen moeten speciale aandacht besteden aan het lesrooster: aangezien de inwoners van het land op deze dag rusten en werken "voor zaterdag", kunnen de lessen op maandag 11 mei worden gegeven volgens het schema van zaterdag.

Aanbevolen: