Wat Is Khao Phansa En Hoe Gaat Het?

Wat Is Khao Phansa En Hoe Gaat Het?
Wat Is Khao Phansa En Hoe Gaat Het?

Video: Wat Is Khao Phansa En Hoe Gaat Het?

Video: Wat Is Khao Phansa En Hoe Gaat Het?
Video: Khao Phansa, Thai Buddhist Festivals 2024, Mei
Anonim

Khao Phansa is een traditioneel boeddhistisch festival dat elk jaar in juli wordt gevierd. Het is gewijd aan het begin van het religieuze vasten en het regenseizoen van drie maanden. Zoals de meeste boeddhistische feestdagen, heeft het een oude geschiedenis en is het erg mooi.

Wat is Khao Phansa en hoe gaat het?
Wat is Khao Phansa en hoe gaat het?

De geschiedenis van Khao Phansa gaat terug tot de tijd dat boeddhistische monniken probeerden de tempels gedurende het regenseizoen niet te verlaten, om niet per ongeluk de jonge scheuten van planten en insecten te onderdrukken. Sindsdien is er meer dan een eeuw verstreken, maar veel priesters zijn nog steeds heilig voor deze gewoonte en brengen drie maanden door in tempels, mediteren en het boeddhisme begrijpen.

Op dit moment worden alle volgelingen van deze beweging geïnstrueerd om met speciale zorg een correcte levensstijl te leiden, geen ongepaste acties te ondernemen en slechte gewoonten op te geven. Tijdens het regenseizoen proberen monniken zoveel mogelijk mensen, vooral jonge mensen, over de leringen te vertellen en hen op het ware pad te onderwijzen. In die tijd sturen veel ouders hun kinderen naar de tempel om de grondbeginselen van de leringen te leren. Er wordt aangenomen dat het in deze tijd was dat de Boeddha zijn volgelingen beval om in groepen samen te komen en de wijsheid van het boeddhisme onder alle nieuwkomers te verspreiden.

De Khao Phansa-vakantie heeft ook een seculiere kant - dit is de tijd van het kaarsenfestival. Inwoners van Thailand vormen vele kaarsen in verschillende vormen en maten, steken ze aan en dragen ze door de straten van de stad zodat iedereen zulke schoonheid kan zien. En dan presenteren ze gekrulde kaarsen aan hun familieleden, vrienden of monniken. Volgens de legende zal degene die zo'n geschenk doet zeker geluk hebben.

En in de regio Saraburi is er naast het kaarsenfestival ook een Flower Offering festival. Duizenden pelgrims van over de hele wereld verzamelen zich in de legendarische boeddhistische tempel Wat Phra Buddha om de Leraar vele bloemen te schenken, waaronder noodzakelijkerwijs een rituele bloem genaamd de "gouden zwaan". Aan de vooravond van de feestdag wordt de tempel versierd met de mooiste composities van verse bloemen, die daarvoor in een plechtige processie door de hele stad worden gedragen.

Aanbevolen: