Hoe We Het Nieuwe Jaar Eerder Vierden

Inhoudsopgave:

Hoe We Het Nieuwe Jaar Eerder Vierden
Hoe We Het Nieuwe Jaar Eerder Vierden

Video: Hoe We Het Nieuwe Jaar Eerder Vierden

Video: Hoe We Het Nieuwe Jaar Eerder Vierden
Video: Vieren we binnenkort singles day in plaats van Wapenstilstand? 2024, April
Anonim

Sinds de oudheid begon het nieuwe jaar in Rusland in maart, sinds 1942 werd het gevierd op 1 september. Deze feestdag werd de eerste dag van het jaar genoemd. Het is interessant om te weten dat sinds het bewind van Peter de Grote de belangrijkste tradities van deze feestdag tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Hoe we het nieuwe jaar eerder vierden
Hoe we het nieuwe jaar eerder vierden

instructies:

Stap 1

Tot de 18e eeuw begon de viering van het nieuwe jaar om 9.00 uur - een plechtige dienst werd gehouden op het kathedraalplein van Moskou, die werd bijgewoond door de tsaar in feestelijke kleding, generaals, hoge ambtenaren, boyars, buitenlandse gasten en de gewone mensen. Na de dienst werd onder leiding van de koning een feestelijke maaltijd gehouden.

Stap 2

In 1700 vaardigde Peter de Grote overal een decreet uit over de viering van het nieuwe jaar op 1 januari, zoals Europeanen doen. Met geweld dwong hij de jongens en het gewone volk om hun huizen en poorten te versieren met sparren- en dennentakken en ze pas op 7 januari te verwijderen. Op oudejaarsavond schoten ze met kanonnen en kleine kanonnen en organiseerden ze vurig plezier ter ere van het komende jaar. De vieringen duurden 7 dagen, Peter beval om entertainment op een Europese manier te regelen. De mensen dronken alcohol, liepen, hadden plezier, geleid door de koning en zijn gevolg.

Stap 3

In de 19e eeuw werden er op nieuwjaarsdag een reeks bals en concerten georganiseerd. Op 1 januari werd voor het hoofdmaskerbal de ingang van het Winterpaleis voor iedereen geopend. Zo'n open bal was leuk en interessant, ook de tsaar ging naar buiten om het verzamelde volk te feliciteren. Ook thuis werd het nieuwe jaar gevierd door familieavonden te organiseren met muziek en allerlei soorten entertainment.

Stap 4

In de 20e eeuw is het nieuwe jaar een echt traditionele en favoriete feestdag geworden voor Russen. Sparrenversiering met glazen bollen en speelgoed aan touwtjes bleef de belangrijkste nieuwjaarstraditie. De komst van het nieuwe jaar werd gevierd met saluutschoten en vuurwerk. De westerse kerstman werd gerussificeerd tot de Russische Vader Vorst, die later werd vergezeld door de kleindochter van Snegurochka. In de Sovjettijd werd het nieuwe jaar gevierd met champagne, mandarijnen en allerlei snacks. Voetzoekers werden op straat geschoten en salueerden naar het klokkenspel. Een paar minuten voor het nieuwe jaar feliciteerde de staatsleider de burgers van het land. De maskeradeballen die in de Sovjettijd in het Russische rijk bestonden, werden vervangen door nieuwjaarslichten en familiefeesten.

Aanbevolen: