Hoe Wordt Victory Day Gevierd?

Inhoudsopgave:

Hoe Wordt Victory Day Gevierd?
Hoe Wordt Victory Day Gevierd?

Video: Hoe Wordt Victory Day Gevierd?

Video: Hoe Wordt Victory Day Gevierd?
Video: Travel during Pandemic# Moscow Russia 2024, April
Anonim

Patriottisch onderwijs is een integraal onderdeel van het onderwijsproces. Veel ouders leggen de grootste last van het onderwijs bij de school, dus de rol van de klassenleraar bij het creëren van beelden van het heroïsche verleden in de hoofden van studenten mag niet worden onderschat. We hebben iets om trots op te zijn, dat beschermen onze geschiedenis is, dit zijn onze dierbaren, en misschien raakt geen enkele gebeurtenis in het verleden ons zo erg als de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941-1945. Op Victory Day is het belangrijk om de kinderen te laten zien wat deze overwinning waard was.

Bloemen leggen is een integraal onderdeel van de vieringen van de Dag van de Overwinning
Bloemen leggen is een integraal onderdeel van de vieringen van de Dag van de Overwinning

instructies:

Stap 1

In feite zijn er veel manieren om Victory Day door te brengen. De voorbereiding erop moet in ieder geval lang voor het feest zelf beginnen. Als deze feestdag niet in het kader van de lessen wordt gevierd, maar als een schoolbrede gebeurtenis wordt gehouden, bespreken de klasleraren eerst het algemene programma van de viering en kennen ze vervolgens specifieke nummers toe aan de klassen.

Stap 2

De klassenleraar verzamelt op zijn beurt zijn leerlingen voor een extra-curriculair uur, waar iedereen samen beslist wie zal zingen, wie zal dansen, wie poëzie zal voordragen. Meestal hebben leraren al concrete voorstellen voorbereid, maar als de kinderen zelf initiatief tonen, moet dat op alle mogelijke manieren worden aangemoedigd. Kinderen hebben ruimte en tijd nodig om te oefenen.

Stap 3

Naast muziek- en theatervoorstellingen moet elke klas een muurkrant presenteren die gewijd is aan 9 mei. Voor het maken van een muurkrant moet je ook verantwoordelijke personen aanwijzen, materialen geven (verven, Whatman-papier). En op Victory Day moet je een wedstrijd houden, waarvan de winnaars prijzen zullen ontvangen.

Stap 4

Het is noodzakelijk om ontmoetingen tussen studenten en veteranen te organiseren. Ja, er zijn er elk jaar minder en minder, maar hoe waardevoller elke ontmoeting met hen. Kinderen, hoe actief ze ook zijn, zijn altijd geïnteresseerd in communicatie met getuigen van zulke verre verschrikkelijke gebeurtenissen.

Stap 5

Op de vakantie zelf moet je een feestelijke line-up regelen met de constructie, het hijsen van de nationale vlag en luisteren naar het volkslied van Rusland. Zowel de deelnemers aan de Tweede Wereldoorlog zelf als de deelnemers aan andere militaire conflicten kunnen de jongens feliciteren.

Stap 6

Een andere activiteit kan een bezoek zijn aan het museum van militaire glorie, militair materieel enzovoort. Het is beter als het een openluchtmuseum is, waar kinderen de stalen reuzen mogen aanraken, hun gevechtskenmerken kunnen lezen en interessante verhalen over deze gevechtseenheden kunnen horen.

Stap 7

Je kunt de vakantie afsluiten door bloemen te leggen bij gedenkplaten, obelisken en de Eeuwige Vlam.

Stap 8

Denk niet dat zulke dagen snel vergeten zullen worden. Het vieren van Victory Day is een zeer goede gelegenheid om kinderen te beïnvloeden, ze een reden te geven om trots te zijn en echte patriotten van ons land te worden.

Aanbevolen: