Hoe St. Patrick's Day Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Hoe St. Patrick's Day Wordt Gevierd
Hoe St. Patrick's Day Wordt Gevierd

Video: Hoe St. Patrick's Day Wordt Gevierd

Video: Hoe St. Patrick's Day Wordt Gevierd
Video: St. Patrick’s Day Celebration in Dublin, Ireland | SmarterTravel 2024, April
Anonim

Elk jaar, op 17 maart, willen tienduizenden mensen over de hele wereld een beetje Iers worden. Ze vieren St. Patrick's Day. Deze feestdag, die het ontwaken van de natuur en het verschijnen van de eerste tekenen van de lente markeert, is weliswaar ontstaan in Ierland, maar heeft zich zeer wijd verspreid over de hele wereld.

Hoe St. Patrick's Day wordt gevierd
Hoe St. Patrick's Day wordt gevierd

instructies:

Stap 1

Saint Patrick is een echt historisch personage, patroonheilige van Ierland. Er zijn veel legendes over hem, de "Bekentenis" die door hem is geschreven, het gebed van St. Patrick, bedoeld om degene te beschermen die hem roept. Patrick werd geboren in een adellijke familie, maar werd op jonge leeftijd gevangengenomen en als slaaf verkocht. Terwijl hij daar was, geloofde hij in God, bad veel en keerde uiteindelijk terug naar zijn vaderland en werd een christelijke missionaris. Patrick leefde rechtvaardig, predikte en verrichtte wonderen. Na zijn dood werd hij heilig verklaard door de kerk. Ze zeggen dat Patrick alle slangen het land uit heeft gedreven. Verrassend genoeg bestaan ze echt niet in Ierland.

Stap 2

Het feest van deze heilige wordt in vorm gehouden als een sociale gebeurtenis. Volgens een oude traditie trekken op 17 maart duizenden mensenmassa's de straten van Ierland op. Ze paraderen in kleurrijke kostuums, zingen en hebben plezier. In alle steden van het land worden kleurrijke parades gehouden. Muziek klinkt, dans- en zanggroepen treden op, luidruchtige feesten vinden plaats, bars en cafés serveren nationaal Iers eten en drinken. Als u op deze dag in Ierland bent, sluit u dan aan bij de vrolijke menigte en geniet 's avonds van een feestelijk diner - het is ook een onmisbaar attribuut van St. Patrick's Day.

Stap 3

Nog een merkwaardig detail - op 17 maart is het gebruikelijk om iets groens te dragen. Zoek een groene tanktop of jurk in je kast. Dergelijke kleding roept niet alleen prettige associaties op met het eerste lentegroen, maar symboliseert ook de Ierse vlag, waarvan er één groen is.

Stap 4

En ook op St. Patrick's Day in zijn thuisland herinneren ze zich de verborgen religieuze achtergrond van deze feestdag. 's Ochtends wonen de Ieren altijd de mis bij in de dichtstbijzijnde kerk en doneren ze geld aan een goed doel of doen ze gewoon een soort goede daad. Het zou leuk zijn om deze goede traditie over te nemen voor de vele fans van Ierland die in andere landen wonen, maar elk jaar vieren ze een geweldige vakantie. Velen hebben immers tot nu toe alleen het uiterlijke, formele deel ervan geaccepteerd.

Aanbevolen: