Hoe Labor Day Wordt Gevierd In De VS En Canada

Hoe Labor Day Wordt Gevierd In De VS En Canada
Hoe Labor Day Wordt Gevierd In De VS En Canada

Video: Hoe Labor Day Wordt Gevierd In De VS En Canada

Video: Hoe Labor Day Wordt Gevierd In De VS En Canada
Video: Labor Day 2021 - Happy Labor Day 2021 || Labor Day 2021 Date || Labor Day in the United States 2024, April
Anonim

De eerste maandag in september in Canada en de Verenigde Staten is Labor Day. In Amerika wordt deze feestdag sinds 1882 gevierd en in Canada tien jaar eerder - sinds 1872. In beide landen is deze dag een vrije dag.

Hoe Labor Day wordt gevierd in de VS en Canada
Hoe Labor Day wordt gevierd in de VS en Canada

De oorsprong van de Amerikaanse Dag van de Arbeid ligt in het voornemen van de Centrale Unie om een vrije dag voor arbeiders te creëren. De feestdag werd in 1894 een nationale feestdag. Aanvankelijk werd gedacht dat er op de Dag van de Arbeid plechtige parades op straat zouden worden gehouden om mensen in de gelegenheid te stellen hun dankbaarheid te uiten voor de activiteiten van vakbonden en arbeidsorganisaties.

De Labor Day-brochure van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bevat de volgende regels over deze gebeurtenis: “De feestdag is ontstaan uit de beweging van de Amerikaanse arbeiders. Het werd landelijk, omdat het land het nodig acht om jaarlijks en met dankbaarheid de bijdrage van Amerikaanse arbeiders te vieren aan de macht, welvaart en rijkdom die eigendom is geworden van het Amerikaanse volk."

Op deze dag worden in verschillende steden van Amerika plechtige demonstraties en toespraken gehouden van vertegenwoordigers van vakbonden. Op lokale tv-zenders worden verschillende prestaties van het land op het gebied van economie het afgelopen jaar bekend gemaakt, worden de namen bekendgemaakt van mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het land. Felicitaties voor alle arbeiders worden gepubliceerd in de kranten en tijdschriften van het land. Voor de meeste Amerikanen wordt deze vakantie echter meer geassocieerd met openluchtrecreatie, kamperen en barbecues.

In Canada werd de Dag van de Arbeid geboren op 15 april 1872, toen de Toronto Assembly of Trade Unions de eerste belangrijke demonstratie voor de rechten van arbeiders organiseerde. Hier, net als in de Verenigde Staten, verdwijnt het perspectief van de geschiedenis van de arbeidersbeweging naar de achtergrond, in tegenstelling tot Europa, dat Labor Day op 1 mei viert. Demonstraties en vieringen vinden natuurlijk plaats in Canada, maar het belangrijkste voor mensen is de mogelijkheid om een extra vrije dag ergens in de natuur door te brengen.

Aanbevolen: