Hoe Canada Day Wordt Gevierd

Hoe Canada Day Wordt Gevierd
Hoe Canada Day Wordt Gevierd

Video: Hoe Canada Day Wordt Gevierd

Video: Hoe Canada Day Wordt Gevierd
Video: O Canada - Canada Day 2019 2024, April
Anonim

Canada Day is een nationale Canadese feestdag die jaarlijks op 1 juli wordt gevierd ter herdenking van de ondertekening van de British North America Act in 1867. De wet verenigde Canada in één land en legde de basis voor zijn eigen staat.

Hoe Canada Day wordt gevierd
Hoe Canada Day wordt gevierd

Canada Day is een zomervakantie, dus massale vieringen worden meestal buiten gehouden: parades, themafestivals, carnavals, barbecues, vuurwerk, lucht- en zee-optredens, gratis concerten. Op deze dag worden ook vaak plechtige ceremonies gehouden voor het ondertekenen van de burgereed voor mensen die het Canadese staatsburgerschap ontvangen. Canada Day wordt gevierd op 1 juli, behalve wanneer deze datum op een zondag valt. Dan wordt de vrije dag 2 juli, maar alle vieringen vinden in de regel plaats op 1 juli.

Er is geen enkele standaard voor het vieren van Canada Day, maar Ottawa, de hoofdstad van het land, wordt traditioneel het middelpunt van de vieringen. Hier op Parliament Hill worden geweldige concerten gehouden. Feesten en shows vinden ook plaats in de meeste parken en pleinen in de oude stad. Op een nationale feestdag mag het officiële staatshoofd, de Britse koningin, naar Canada komen. Elizabeth II woonde Canada Day bij in 1990, 1992, 1997 en 2010. Ze hielp ook bij het organiseren van de viering van het eeuwfeest van de Canadese natie op 1 juli 1967.

Het nationale karakter van de vakantie is de oorzaak van wrijving tussen Angelsaksische en Frans-Canadezen in de Franstalige provincie Quebec. Soms hebben strijders van de Beweging voor de Afscheiding van Quebec hun optredens tot op de dag van vandaag getimed. Er zijn de afgelopen jaren echter geen serieuze botsingen geweest tussen protestanten en de politie.

Canadese burgers buiten het land organiseren Canada Day-vieringen op Trafalgar Square in Londen, Sydney, Hong Kong en verschillende andere steden. De grootste schaal van de viering wordt bereikt in de steden Detroit, Michigan, VS, en Windsor, Ontario, Canada. Sinds de jaren 50 van de twintigste eeuw wordt hier het International Freedom Festival gevierd, dat de viering van Canada Day en de Independence Day van de Verenigde Staten (4 juli) verenigt.

Aanbevolen: