Hoe Een Toast Te Geven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Toast Te Geven?
Hoe Een Toast Te Geven?

Video: Hoe Een Toast Te Geven?

Video: Hoe Een Toast Te Geven?
Video: How to Give a Wedding Toast 2024, April
Anonim

Een toast is een korte toespraak die meestal voorafgaat aan het drinken van alcoholische dranken. Roosteren is een traditie die in veel culturen bekend is. Dit concept heeft Engelse roots: toast vertaalt zich als "tafelwens", "toast".

Hoe een toast te geven?
Hoe een toast te geven?

instructies:

Stap 1

Breng een toost uit op een welkomstwoord voor de eregast of op de algemene situatie die aanleiding gaf tot de bijeenkomst. Dit is een veel voorkomende vorm om gasten geluk en voorspoed te wensen.

Stap 2

Als u eregast bent op een vakantie, spreek dan uw dankbaarheid uit voor de gastvrijheid in een wedergeboorte, spreek daarnaast de verzekering uit dat vriendelijke gevoelens wederzijds zijn, enz.

Stap 3

Als dit een officiële receptie is, houd dan toespraken en toast na het dessert, wanneer champagne wordt ingeschonken, bij andere recepties - 10-15 minuten na het begin van de receptie, in sommige gevallen zelfs helemaal aan het begin.

Stap 4

De eigenaar van het huis moet eerst de toast uitspreken, en dan de gast, ter ere van wie de receptie wordt georganiseerd.

Stap 5

Als er een officieel ontbijt, lunch of diner wordt georganiseerd, in dit geval wordt het niet geaccepteerd om glazen te rinkelen, als ze wel rinkelen, dan houden de mannen de bril onder de damesbril.

Stap 6

Bij het maken van toast mag je niet eten, praten, wijn schenken, een sigaret opsteken. De aanwezigen moeten een bril in hun handen houden, vooral in plechtige gevallen, luisteren naar de toast terwijl ze staan. De toast staat meestal rechtop.

Stap 7

De persoon aan wie de toost is opgedragen, moet reageren. Het is toegestaan voor een vrouw om met een glimlach te reageren. Als dit een belangrijke toost is gericht op het management of de pasgetrouwden, leeg het glas dan recht naar beneden. Soms, bij bijzonder plechtige gelegenheden, kunt u glazen op de grond slaan of in de open haard gooien.

Stap 8

Weiger niet om een toost ter ere van iemand aan te nemen, het betekent gebrek aan respect voor de persoon. Als je helemaal geen alcohol drinkt, doe dan alsof je drinkt of giet water in een glas en simuleer toast.

Stap 9

Neem geen cocktailtoast. Als alternatief kunt u whisky, punch, ale of bier gebruiken.

Stap 10

Zorg er bij het kiezen van een toespraak voor een toast voor dat deze niet obsceen is en op geen enkele manier de persoon voor wie je drinkt kan beledigen.

Stap 11

Als je geen gezonde toespraken kent, kun je zelf iets bedenken, vooral - uit het hart. Op internet, op verschillende sites, zijn er hele thematische verzamelingen toast voor alle gelegenheden.

Aanbevolen: