Waarom Je Niet Kunt Trouwen Op Een Schrikkeljaar

Inhoudsopgave:

Waarom Je Niet Kunt Trouwen Op Een Schrikkeljaar
Waarom Je Niet Kunt Trouwen Op Een Schrikkeljaar

Video: Waarom Je Niet Kunt Trouwen Op Een Schrikkeljaar

Video: Waarom Je Niet Kunt Trouwen Op Een Schrikkeljaar
Video: Waarom hebben we een schrikkeljaar? 2024, Maart
Anonim

Trouwen is een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemands leven. Daarom proberen de pasgetrouwden op deze dag alles tot in het kleinste detail te voorzien. Lange tijd werd aangenomen dat de huwelijksceremonie iets mystieks is en omgeven wordt door talloze rituelen en voortekenen. Een daarvan is de overtuiging dat je niet in een schrikkeljaar kunt trouwen.

Waarom je niet kunt trouwen op een schrikkeljaar
Waarom je niet kunt trouwen op een schrikkeljaar

Wat is er bijzonder aan een schrikkeljaar?

Een schrikkeljaar verschilt alleen van het gebruikelijke doordat het niet 365, maar 366 dagen duurt, vanwege het feit dat een datum zoals 29 februari in de kalender staat. Deze dag verscheen dankzij Julius Caesar, die verordende dat het om de vier jaar nodig is om een extra dag toe te voegen waarin de verloren uren werden geïnvesteerd, namelijk voor een jaar - 5 uur 48 minuten en 46 seconden. Deze uren worden opgeteld bij februari, aangezien februari de laatste maand van het jaar was in het oude Rome.

Sinds de oudheid geloofde men dat een meisje in een schrikkeljaar elke man kan voorstellen, en haar uitverkorene heeft niet het recht om te weigeren. Deze gewoonte bestaat nog steeds in Ierland. Het probleem is dat het volgende jaar werd beschouwd als het jaar van weduwen, dat op zijn beurt werd gevolgd door het jaar van weduwnaars. Historici beweren dat deze overtuigingen worden geassocieerd met de tijden van oorlogen, die al lang in de hoofden van mensen zijn verankerd.

Waarom niet trouwen in een schrikkeljaar?

Bij deze gelegenheid zijn er verschillende borden. Schrikkeljaar wordt het jaar van Kasyan genoemd. Het beeld van Kasyan wordt geassocieerd met alles demonisch, zowel qua uiterlijk als gedrag. Voor zijn slechte daden wordt hij gestraft - drie jaar op rij slaat een engel hem met een hamer op het voorhoofd en in het vierde jaar rust hij. Het is dit jaar dat als een schrikkeljaar wordt beschouwd en Kasyan kan weer zijn slechte daden doen. Inclusief het vernietigen van nieuw gevormde gezinnen.

Daarom kan er volgens schrikkeljaren niets worden veranderd, inclusief de burgerlijke staat. Dit is een goed voorteken voor grote problemen. Er wordt aangenomen dat er meer sterfgevallen plaatsvinden in schrikkeljaren. Een huwelijk gesloten in zo'n "slecht" jaar zal niet succesvol zijn. Er is ook een teken dat pasgetrouwden, wiens huwelijk werd gesloten in een schrikkeljaar, elkaar bedriegen.

Een ander teken tegen een bruiloft in een schrikkeljaar zegt dat een van de echtgenoten zeker weduwe zal worden.

Vanuit het oogpunt van astrologie verandert de positie van de aarde ten opzichte van andere planeten en hemellichamen elke vier jaar. Hierdoor is het homeostatische veld van de aarde verstoord, wat een negatief effect heeft op gevoelige mensen, de hersenactiviteit verstoort en ze agressiever maakt.

Het gevolg van dergelijke veranderingen zullen eindeloze ruzies tussen echtgenoten zijn.

Als je toch in een schrikkeljaar bent getrouwd en het is niet meteen gelukt, weet dan dat je in zo'n jaar niet kunt scheiden - er zal geen geluk zijn in je persoonlijke leven. Daarom is het de moeite waard om de onbeminde persoon tot volgend jaar te tolereren, misschien komt aan het einde van het jaar alles goed.

En toch is de beslissing om in een schrikkeljaar te trouwen alleen aan jou. Weeg daarom, voordat u een serieuze beslissing neemt, eerst de voor- en nadelen af.

Aanbevolen: