Hoe Kerstliederen Te Zingen

Inhoudsopgave:

Hoe Kerstliederen Te Zingen
Hoe Kerstliederen Te Zingen

Video: Hoe Kerstliederen Te Zingen

Video: Hoe Kerstliederen Te Zingen
Video: HOE SLIM ZIJN SCHOLIEREN IN PURMEREND .... ? 😂🤦🏼‍♂️ (KERST SPECIAL) | #SCHOOLTOUR 18 2024, Mei
Anonim

Het zingen van kerstliederen is een oude kersttraditie. Meestal zingen kinderen kerstliederen op kerstavond. Om te gaan zingen, moet je kerstliedjes leren en je verkleed in een mooie jurk.

kerstliederen
kerstliederen

Na Kerstmis is er een leuke tijd voor de festiviteiten. Deze dagen worden Kersttijd genoemd. Een van de kersttijdtradities is het zingen van hymnen ter ere van de Heiland, in Rusland worden deze hymnen kerstliederen genoemd. Deze gewoonte is ontstaan in de dagen van het heidendom, toen op de dag van de zonnewende een viering werd gehouden met gezangen. Met de goedkeuring van het christendom werden de tradities van deze heidense feestdag herboren in kerstliederen. Moderne teksten van kerstliederen prijzen Christus en roepen om hulp. Meestal zingen kinderen kerstliederen, soms sluiten volwassenen zich bij hen aan.

Hoe kerstliederen vroeger werden gezongen

Traditioneel verzamelde zich op kerstochtend een gezelschap jonge mensen op straat, een van hen hield een staf vast met een zevenpuntige ster, die was versierd met linten en het beeld van Christus. Velen verkleedden zich in kostuums van dieren of hansworsten. Samen liepen ze over straat, kerstliederen zingend en kloppend op de deuren van huizen. Als de eigenaar toestemming gaf, ging het hele vrolijke gezelschap naar binnen en begon te zingen. Uit dankbaarheid voor de wensen van welzijn en kerstliederen, gaf de eigenaar van het huis geschenken aan de kerstliederen. Het kan snoep, vleesgerechten of geld zijn. Als de carolers geen traktatie kregen, konden ze de eigenaar voor de gek houden, bijvoorbeeld sneeuw voor de voordeur en ramen gooien.

's Avonds gingen de meiden spelen. In plaats van een paal met een ster hielden ze een lantaarn in hun handen. Ze zongen alleen op straat, zonder het huis binnen te gaan.

Kerstliederen waren onderverdeeld in verschillende groepen: jacht-, liefdes-, militaire, bijbelse en boerenliederen. Sinds het einde van de achttiende eeuw zijn de teksten van kerstliederen waarin Christus en de Theotokos worden geprezen enorm populair geworden, evenals eenvoudige teksten die de eigenaar aansporen iets aan de kerstliederen te geven.

Tijdens de jaren van de Sovjetmacht werd het zingen van kerstliederen verlaten, net als veel andere christelijke tradities. Nu keert het zingen geleidelijk terug in ons leven. Kinderen op de kleuterschool en op school leren vaak kerstliederen te zingen en hebben kerstavonden.

Hoe zing je nu kerstliederen

Er zijn momenteel geen speciale regels voor caroling. Gewoonlijk kloppen kinderen met kersttijd gewoon op appartementen en zingen liedjes voor degenen die ze hebben geopend.

Om kerstliederen te gaan zingen, moet je je verkleden. Het is beter om het pak van tevoren voor te bereiden. Het kan een kostuum zijn van een nar, een beer of iets anders, zolang het onmogelijk is om je te herkennen. Leer een paar kerstliedjes en ga met je vrienden naar huis. Nadat de deur voor je is geopend, zeg hallo tegen de eigenaar en bied aan om kerstliederen te zingen, je zult waarschijnlijk niet worden geweigerd. Geef de gastheer na het lied een traktatiezakje en vraag hem om er snoep in te doen.

Aanbevolen: