Hoe Maak Je Kleurrijke Pannenkoeken Voor Vastenavond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kleurrijke Pannenkoeken Voor Vastenavond
Hoe Maak Je Kleurrijke Pannenkoeken Voor Vastenavond

Video: Hoe Maak Je Kleurrijke Pannenkoeken Voor Vastenavond

Video: Hoe Maak Je Kleurrijke Pannenkoeken Voor Vastenavond
Video: Zelf pannenkoeken bakken eenvoudig recept 2024, April
Anonim

Pannenkoeken voor Maslenitsa zijn de hoofdtraktatie en het centrale gerecht van de feesttafel. Voor een week vol feestelijke festiviteiten kunnen gewone pannenkoeken, zelfs bereid volgens verschillende recepten, zich echter vervelen. Wat te doen? Probeer kleurrijke pannenkoeken te maken! Tegelijkertijd worden nuttige natuurlijke kleurstoffen gebruikt. Hoe de pannenkoeken kleuren?

Gekleurde pannenkoeken voor vastenavond
Gekleurde pannenkoeken voor vastenavond

In de winkels wordt nu een overvloed aan verschillende voedselkleuren gepresenteerd, waarmee je de kleur van bekende gerechten kunt veranderen. Ze hebben meestal geen extra smaak of geur. Het is echter veel voordeliger om natuurlijke kleurstoffen te gebruiken.

Om gekleurde pannenkoeken te bakken voor Vastenavond 2019, kun je voor velen bekende groenten nemen of kruiden met een rijke kleur gebruiken. Maak je tegelijkertijd geen zorgen over de smaak van het gerecht: groenten voegen geen heldere tonen toe, pannenkoeken kunnen worden gegeten met zoete vullingen. Het gebruik van kruiden kan wat extra smaaksensaties geven, daarom kan een dergelijk recept voor zelfgemaakte pannenkoeken voor vastenavond het beste worden gecombineerd met zoute en hartige vullingen.

Een trucje: je moet geen groentepuree, bijvoorbeeld tomaat, toevoegen aan het kant-en-klare traditionele pannenkoekdeeg. Zo'n actie kan de smaak van het afgewerkte gerecht vervormen en de kleur van de pannenkoeken zelf zal niet zo rijk en vrolijk zijn.

Groene pannenkoeken voor Vastenavond 2019

Om groene pannenkoeken te bakken, moet je spinazie nemen. De bladeren moeten heel goed worden gewassen, daarna moeten hun poten worden afgebroken. Vervolgens wordt spinazie fijn gesneden, fijn, je kunt het door een hakmolen halen om een pasta te maken. Leg de spinazie vervolgens in een schone kaasdoek en knijp al het sap goed uit over een diep bord. Roer het groene sap door het deeg en bak vervolgens de pannenkoeken.

Hoe maak je felgele pannenkoeken

Kurkuma kan worden gebruikt om een rijke gele toon toe te voegen. Deze smaakmaker is goed voor je gezondheid, het geeft een pittige smaak aan het gerecht.

Je moet een paar eetlepels kurkuma nemen en deze verdunnen in een half glas gekookt, maar niet heet water. De consistentie van de gekleurde oplossing moet zo uniform mogelijk zijn. Giet de opgeloste kurkuma voorzichtig in het deeg en bak.

Pannenkoeken voor vastenavond

In dit geval is wortelsap verantwoordelijk voor de oranje (rode) kleur. Je moet een paar grote rauwe wortels nemen, ze wassen en goed schillen. Rasp vervolgens de fijnste rasp. Voeg een paar eetlepels suiker toe (naar smaak), meng alles en laat het een half uur trekken. Giet het resulterende wortelsap in een schone container, doe de geraspte wortel in kaasdoek en knijp. Giet al het gembersap bij het pannenkoekdeeg, roer en bak de pannenkoeken voor Vastenavond.

Roze en rode pannenkoeken

Om de opgegeven kleur te krijgen, heb je bieten nodig. Eerst moet je het koken. Om 100-150 ml bietensap te krijgen, heb je een kleine biet of een halve grote groente nodig.

De bereide bieten moeten, zoals bij wortelen, op een fijne rasp worden geraspt. Je kunt desgewenst ook behoorlijk wat kristalsuiker toevoegen. Laat het brouwen, giet het sap af. Knijp de geraspte bieten goed door kaasdoek. Meng al het sap weer door het deeg en begin met het bakken van pannenkoeken.

Aanbevolen: