Kleine Trucjes Om Pannenkoeken Te Maken Voor Vastenavond

Inhoudsopgave:

Kleine Trucjes Om Pannenkoeken Te Maken Voor Vastenavond
Kleine Trucjes Om Pannenkoeken Te Maken Voor Vastenavond

Video: Kleine Trucjes Om Pannenkoeken Te Maken Voor Vastenavond

Video: Kleine Trucjes Om Pannenkoeken Te Maken Voor Vastenavond
Video: Gevulde 2-laagse pannenkoek spek/ham/kaas 2024, April
Anonim

Er is nog maar weinig over tot het einde van de winter, wat betekent dat de vakantie nadert - Maslenitsa. Pannenkoeken zijn een traditionele traktatie tijdens de Maslenitsa-week. Je kunt ze op verschillende manieren bakken. Er zijn enorm veel recepten. Pannenkoeken en pannenkoeken zijn erg lekker als je kleine trucjes gebruikt.

Pannenkoeken bakken voor vastenavond
Pannenkoeken bakken voor vastenavond

De traditie van het afzien van de winter stamt uit de oudheid. Pannenkoeken zijn en blijven altijd een symbool van deze feestdag en de lentezon. En er zijn enkele eenvoudige maar effectieve manieren om uw vastenavondtraktatie bijzonder lekker te maken.

Geheimen van gistpannenkoeken voor vastenavond

Gewone, traditionele pannenkoeken voor vastenavond worden bereid met gistdeeg. Het belangrijkste hier is om het deeg correct te maken en het deeg goed te laten rijzen, dan zullen de pannenkoeken zacht en smakelijk blijken te zijn.

Melk voor dergelijke pannenkoeken moet enigszins worden opgewarmd en het is beter om verse gist te gebruiken in plaats van droge.

Zorg ervoor dat u de bloem zeven om het met lucht te verzadigen.

Als het deeg goed is, voeg je de opgeklopte eiwitten toe. De pannenkoeken worden luchtig.

Zo bak je pannenkoeken met kefir

Als u geen gist wilt gebruiken, kunnen malse pannenkoeken "in een gat" zonder hen worden bereid, met kefir als basis. Om dit te doen, worden alle ingrediënten (kefir, ei, suiker, zout, bloem) gemengd en wordt een glas kokend water met een theelepel frisdrank in het voorbereide mengsel gegoten.

Begin na 20 minuten met het bakken van de pannenkoeken, het deeg moet staan.

Geheim: dezelfde opengewerkte pannenkoeken "in een gat" kunnen worden verkregen door mineraalwater aan het deeg toe te voegen of kefir er volledig door te vervangen.

Pannenkoeken voor Maslenitsa 2019: trucs en subtiliteiten van bakken

  1. Gebruik een goed verwarmde koekenpan voor pannenkoeken. Beter als het gietijzer is.
  2. Om de pannenkoeken gemakkelijk te laten keren, verwarmt u het zout voor in een pan, veegt u het af met een schoon servet en vet u het in met plantaardige olie.
  3. Om de pan in te vetten, bereidt u een stuk spek of een plak aardappelen voor, gesneden op een vork, die u bevochtigt met zonnebloemolie en snel de pan ermee invet.
  4. Als "de eerste pannenkoek klonterig is", breekt en niet wil omdraaien, dan zit er niet genoeg bloem en eieren in het deeg. Vergeet ook niet om zonnebloem- of olijfolie aan het deeg toe te voegen, 1-2 eetlepels.
  5. Als je pannenkoeken bakt voor vastenavond met gist, volg dan zeker het recept. Zo leidt een teveel aan zout er bijvoorbeeld toe dat het deeg niet goed gist. En met veel suiker wordt het deeg taai.
  6. Vet de afgewerkte pannenkoek in met olie en dek af met een handdoek, zodat hij sappiger, malser en smakelijker is.

Aanbevolen: