Wat Te Drinken Voor Vastenavond 2019: 3 Recepten Voor Drankjes

Inhoudsopgave:

Wat Te Drinken Voor Vastenavond 2019: 3 Recepten Voor Drankjes
Wat Te Drinken Voor Vastenavond 2019: 3 Recepten Voor Drankjes

Video: Wat Te Drinken Voor Vastenavond 2019: 3 Recepten Voor Drankjes

Video: Wat Te Drinken Voor Vastenavond 2019: 3 Recepten Voor Drankjes
Video: 8 MAKKELIJKE KOUDE DRANKJES OM THUIS TE MAKEN! 🍹🍸 || RECEPTEN 2024, Mei
Anonim

Traditioneel wordt een brede Maslenitsa geassocieerd met heerlijke lekkernijen, waaronder natuurlijk pannenkoeken met verschillende vullingen op de voorgrond. Hete zwarte thee wordt meestal geserveerd met pannenkoeken of pannenkoeken. Vastenavond kan echter niet alleen met zo'n drankje worden gevierd.

Vastenavond drankjes
Vastenavond drankjes

Onder de drankjes die tijdens Maslenitsa-dagen kunnen worden geconsumeerd, zijn er enkele alcoholische opties en niet-alcoholische dranken. Het is de moeite waard om te kiezen wat je wilt drinken voor Maslenitsa 2019 op basis van je persoonlijke smaakvoorkeuren.

Traditionele alcoholische dranken voor vastenavond - mede, zelfgemaakte bessen- of fruitlikeuren, kruidenlikeuren of balsems, zelfgemaakte lichte wijnen.

Onder de verplichte niet-alcoholische dranken die op tafel moeten worden gezet als Maslenitsa komt, zijn er brouwen, sbiten. Daarnaast kunt u familieleden en gasten trakteren op verschillende zelfgemaakte gelei, honingdranken, bessen- en fruitthee, kwas, milkshakes en gefermenteerde melkdranken, bijvoorbeeld kefir. Afkooksels en thee van kruiden/bloemen, compotes, vruchtendranken, verschillende sappen staan ook hoog in het vaandel tijdens de Maslenitsa-vieringen.

Hoe kook je sbiten voor vastenavond: een eenvoudig recept

Sbiten is een aromatische honingdrank die zowel koud als warm geserveerd kan worden. Het vereist geen overvloed aan verschillende ingrediënten of veel tijd om het te maken.

Ingrediënten:

  • suikersiroop, 450 gram;
  • bloemenhoning, 350 gram;
  • kruiden naar smaak, u kunt bijvoorbeeld kaneel, kardemom, munt of citroenmelisse nemen voor de smaak, gember voor het bleken;
  • drinkwater, 4 liter.

Meng honing en kruiden. Voeg ze dan toe aan de suikersiroop en mix alles weer goed door elkaar. Giet het water in een geschikte bak en zet het op het fornuis om op te warmen. Zodra het langzaam begint te koken, voeg je het zoete mengsel toe. Breng het drankje aan de kook en laat het 30-35 minuten sudderen.

Broodkvass drankje

Je zal nodig hebben:

  1. broodkvas, 2 liter;
  2. mierikswortel, je moet het eerst raspen om 4 kleine lepels te maken;
  3. natuurlijke honing, 4 dessertlepels.

Zo'n drankje is heel eenvoudig gemaakt. Giet het kwas in een geschikte container. Voeg mierikswortel en honing toe, meng alles goed. Bedek vervolgens de container met de drank met een bord of sluit het deksel en zet het ongeveer een dag in de koelkast. Drinken op vastenavond mag uitsluitend koud zijn (je kunt ijsblokjes toevoegen), nadat je het eerder goed hebt gefilterd.

Gedroogde fruitbouillon voor Vastenavond 2019

De bouillon is een soort droge fruitcompote, waarin het wenselijk is om te zoeten met honing. Het is de moeite waard om te overwegen dat dit drankje voor de viering van Maslenitsa minimaal 6 uur in de koelkast (of op het balkon, als het weer het toelaat) moet worden bewaard. Het is ook beter om het koud te drinken.

Om het brouwsel te bereiden, heb je nodig:

  • gedroogde kersen en pruimen, 200 gram van elke bes;
  • rozijnen, 100 gram;
  • gedroogde appels, 200 gram;
  • gedroogde peren, 200 gram;
  • water, 2 liter;
  • natuurlijke bloemenhoning (het is beter als het vloeibaar is), 1, 5 kopjes.

Als je allergisch bent voor honing, dan merk je dat met dezelfde hoeveelheid gewone kristalsuiker, maar dan verliest de bouillon zijn speciale smaak en is de drank niet langer traditioneel.

Hoe kook je een kook? Bereid water wordt in een geschikte container gegoten en op het fornuis geplaatst. Appels en peren worden eerst toegevoegd. Ze moeten ongeveer 20-25 minuten worden gekookt, totdat het gedroogde fruit zacht genoeg is. Vervolgens worden pruimen, rozijnen en kersen toegevoegd. Daarna moet de drank worden gekookt. De resulterende bouillon moet in een aparte container worden gegoten en iets worden afgekoeld. Voeg honing toe, roer het goed, giet gekookt gedroogd fruit met zoete vloeistof. De drank wordt weer op het fornuis gezet en een tweede keer gekookt. Daarna wordt de bouillon gedurende de bovengenoemde tijd in de kou getrokken.

Aanbevolen: