Soldatendag In Brazilië

Soldatendag In Brazilië
Soldatendag In Brazilië

Video: Soldatendag In Brazilië

Video: Soldatendag In Brazilië
Video: ❤️hoe maak je een papieren marionet-7 september-prof. Elessandra Mara-Elessandra Mara 2024, Mei
Anonim

In Brazilië zijn er naast betoverende carnavals ook andere feestdagen. Bijvoorbeeld Soldier's Day, dat aan het einde van de zomer wordt gevierd, omdat Brazilië een land is met een rijke geschiedenis, waarin ook militaire gevechten plaatsvonden.

Soldatendag in Brazilië
Soldatendag in Brazilië

Elk jaar op 25 augustus vieren Brazilië en het hele leger van het land Dia do Soldado / Soldier's Day (Soldatendag). Dit is een feestdag voor alle soldaten van het Braziliaanse leger, die wordt gevierd op de verjaardag van de voormalige militaire opperbevelhebber van het hele Braziliaanse leger - maarschalk Luis Alves de Lima e Silva (25 augustus 1803 - 7 mei, 1880).

De maarschalk deed veel voor zijn land, in 1869 ontving hij de titel van hertog van Caxias voor zijn diensten bij militaire operaties in Paraguay. Braziliaanse steden zoals Caccias Do Sul en Ducue De Caccias zijn vernoemd naar Luis. Voor talrijke militaire prestaties in 1961 werd hij uitgeroepen tot de patroonheilige van het hele Braziliaanse leger. Maarschalk's verjaardag werd uitgeroepen tot een feestdag en werd in 1923 Soldier's Day genoemd.

Op deze dag eren alle soldaten de nagedachtenis van hun grote landgenoot, die meer dan 60 jaar in de onberispelijke dienst van Brazilië heeft doorgebracht, niet alleen als leger, maar ook als staatsbestuurder, politicus. Bovendien was hertog Caccias een integrator van de soevereiniteit van het Braziliaanse rijk en een soldaat van sociale stabiliteit.

Met zijn verdiensten is de maarschalk een goed voorbeeld voor de soldaten van het Braziliaanse leger, en deze feestdag is een extra reden om de militairen aan hun taken te herinneren. Sinds 1931 dragen alle cadetten van de Braziliaanse Militaire Academie een exacte kopie van de ruit van maarschalk Luis.

In de loop van de tijd heeft de feestdag zijn plechtigheid en populariteit verloren, dus het is niet langer een nationale vrije dag en een feestdag. Maar de echo's van deze dag zijn duidelijk te zien in de "Little Checkers"-ceremonie, een militaire parade voor de afgestudeerden van de Militar das Agulhas Negras-academie.

In een tijd dat Soldier's Day op grote schaal werd gevierd, ging heel Brazilië naar het plechtige festival met orkesten en militaire parades. Het was een zeer helder en betoverend schouwspel, het carnaval werd beschouwd als een officiële vrije dag en een nationale feestdag.