Hoe Het Nieuwe Jaar Goedkoop Te Vieren?

Hoe Het Nieuwe Jaar Goedkoop Te Vieren?
Hoe Het Nieuwe Jaar Goedkoop Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Goedkoop Te Vieren?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Goedkoop Te Vieren?
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is voor velen een van de belangrijkste feestdagen. En ik wil het groots vieren, met een luxe, overvloedige tafel gedekt. Maar wanneer het feest voorbij is, herinneren sommigen zich helaas het uitgegeven geld, terwijl ze naar de bergen met overgebleven voedsel kijken. Hoe combineer je de gloed van de vakantie met soberheid?

Hoe het nieuwe jaar goedkoop te vieren?
Hoe het nieuwe jaar goedkoop te vieren?

Maak van tevoren, in ieder geval een paar weken voor de vakantie, een nieuwjaarsmenu. Dit zal niet alleen helpen om het doordacht en logisch te maken, maar ook om producten te kopen een paar dagen voor de algemene opwinding en explosieve prijsstijgingen. De boodschappenlijst behoedt je zowel voor spontane aankopen als voor plotselinge teleurstelling wanneer het benodigde ingrediënt niet in de schappen ligt en je plannen moet wijzigen.

Volgens de ervaring van professionele feestorganisatoren, als gasten 2-3 uur wachten voordat ze het warme hoofdgerecht serveren, dan is het om ervoor te zorgen dat ze geen honger hebben, maar tegelijkertijd de hoofdmaaltijd beginnen met trek, het is genoeg om 4-5 verschillende soorten snacks te serveren. Houd er rekening mee dat mensen in deze tijd gemiddeld tot 500 gram voedsel eten. Uit hun ervaring volgt dat de gemiddelde eter tot 250 ml frisdrank en ongeveer 150 ml alcohol drinkt. Serveer warm, met een snelheid van 200-300 gram vlees en 100-150 gram garnering.

Het grootste deel van het geld op nieuwjaarsvakanties wordt besteed aan kant-en-klare snacks en gerookt vlees. Vergeet niet dat u in plaats van kant-en-klare hammen en worstjes gekookt varkensvlees en gekookte tong kunt serveren. Je kunt zelf rode vis inmaken, en het zal nog lekkerder zijn dan de gekochte. Terrine, een gebakken paté gemaakt van gehakt en slachtafval met verschillende toevoegingen, zal een heerlijk vleesvoorgerecht worden dat zal concurreren met worsten.

Als u gasten verwacht, spreek dan van tevoren af wie van hen wat op tafel brengt. Verdeel de kosten, want dit is een veel voorkomende feestdag. De gemakkelijkste manier om vrienden en familie de aankoop van dranken, alcohol, fruit en snoep toe te vertrouwen.

In plaats van elke gast cadeaus te geven en hetzelfde van hen te verwachten, kondig je een spelletje Secret Santa aan. De betekenis van dit plezier is dat ieder van jullie slechts één verrassing zal voorbereiden voor degene wiens naam hij tegenkomt tijdens de trekking. Zo heeft iedereen één, maar zorgvuldig gekozen cadeau, in plaats van een heleboel verschillende souvenirs. Zodat "niemand beledigd weggaat", vooraf afspreekt welk bedrag er aan het cadeau besteed moet worden en elkaars verlanglijstjes nakijkt.

Gebruik zelfgemaakte decoraties om je huis te versieren. Het is een schattige pre-revolutionaire traditie om 's avonds met het hele gezin papieren slingers te maken, walnoten te verven met goudverf, mandarijnen in folie te wikkelen, enz. - verdient een opleving, niet alleen om economische redenen.

Aanbevolen: