Hoe Versier Je Een Fles Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 5 Originele Ideeën

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Fles Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 5 Originele Ideeën
Hoe Versier Je Een Fles Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 5 Originele Ideeën

Video: Hoe Versier Je Een Fles Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 5 Originele Ideeën

Video: Hoe Versier Je Een Fles Champagne Voor Het Nieuwe Jaar: 5 Originele Ideeën
Video: DIY ❤ Glitter champagnefles | Beautygloss 2024, April
Anonim

Champagne is een van de belangrijkste kenmerken van elke feestmaaltijd. Op oudejaarsavond is het bij het klokkenspel gebruikelijk om een glas van dit sprankelende drankje te heffen en een wens te doen. Als je een beetje moeite doet en een fles champagne mooi regelt, wordt het een echte decoratie van de nieuwjaarstafel. Daarnaast kan een met behulp van restmateriaal versierde fles wijn als nieuwjaarscadeau worden aangeboden aan collega's, vrienden en familieleden.

Hoe versier je een fles champagne voor het nieuwe jaar?
Hoe versier je een fles champagne voor het nieuwe jaar?

Champagneflesdecoratie met satijnen linten

champagneflesdecoratie met linten
champagneflesdecoratie met linten

Benodigde materialen:

  • een streng satijnen lint;
  • een streng brokaatlint;
  • kant;
  • lijm;
  • schaar;
  • decoratieve kralen en veren.

Productie:

Eerst versieren we de bovenste laag van de fles. Om dit te doen, wikkelen we de basis van de nek met een helder satijnen lint, meten we de gewenste lengte en knippen we het lint door. We doen een paar druppels lijm op de tape en lijmen deze zoals op de foto op de fles.

Beeld
Beeld

Op dezelfde manier lijmen we nog eens 3-4 rijen tapes. Probeer voorzichtig te werken zodat er geen rimpels op de tapes ontstaan en de voegen op hetzelfde niveau liggen. De volgende twee lagen zijn gemaakt van een glanzend brokaatlint.

Beeld
Beeld

Laten we nu verder gaan met het ontwerp van de bodem van de fles. Lijm de brokaattape aan de onderkant van de glazen container zodat de naad aan de achterkant zit. Vervolgens snijden we het satijnen lint in 7-8 stroken van gelijke lengte en lijmen ze met spanning op de fles, waarbij we de ene laag op de andere aanbrengen. Bedek de naad aan de achterkant met dezelfde tape.

Beeld
Beeld

Op de plaats waar het bovenste deel van het lintdecor overgaat in het onderste, lijmen we een breed kanten lint dat bij de compositie past om alle onvolkomenheden te verbergen. We steken er een mooie veer in. In het midden van de fles lijmen we een decoratieve strik met kralen of een bloem van stof of golfpapier.

Kerstboom gemaakt van een fles champagne en chocolaatjes

Kerstboom gemaakt van champagne en chocolaatjes
Kerstboom gemaakt van champagne en chocolaatjes

Benodigde materialen:

  • snoepjes in glanzende verpakkingen;
  • dik klatergoud;
  • heet lijmpistool;
  • decoratieve strik en kralen voor het versieren van de kerstboom.

Productie:

Eerst verpakken we een fles champagne met groen klatergoud. Klatergoud moet in een spiraal worden gewikkeld, van de nek naar de basis van de fles. Lijm het klatergoud op hete lijm. Laten we nu beginnen met het versieren van de resulterende kerstboom. Om dit te doen, smeert u elk snoepje in met lijm en bevestigt u het vervolgens aan de fles, waarbij u het klatergoud een beetje uit elkaar duwt. Het zoete cadeau is klaar, het enige dat overblijft is om de decoratieve strik aan de bovenkant te lijmen en de boom te versieren met kralen.

Kerstboom gemaakt van een fles champagne

kerstboom uit een fles champagne
kerstboom uit een fles champagne

Vereiste materialen:

  • dik groen golfpapier;
  • Scotch;
  • lijmpistool;
  • gouden lint;
  • alle decoratieve elementen (kunstbloemen, bellen, kralen, kegels, enz.).

Productie:

Snijd twee vellen golfpapier af - een voor de nek, de andere voor de rest van de fles. Wikkel de container voorzichtig in papier en bevestig de verpakking met transparante tape. Vervolgens wikkelen we de fles met een dun gouden lint en wikkelen het voorzichtig in een spiraal.

Beeld
Beeld

De laatste stap is het maken van het decor voor de resulterende kerstboom. Om dit te doen, creëren we een mooie compositie van alle beschikbare materialen: nieuwjaarsspeelgoed, bellen, beschilderde kegels, kunstbloemen, kralen, snoep in een heldere verpakking, enz. Het belangrijkste is dat de elementen die in het decor worden gebruikt, worden gecombineerd met het algemene kleurenschema van het vaartuig. Een fles champagne die op deze manier is versierd, is een uitstekende optie voor een nieuwjaarscadeau aan familie en vrienden.

Champagnefles decoratie met pailletten

sprankelende champagnefles decoratie
sprankelende champagnefles decoratie

Benodigde materialen:

  • lijm;
  • verschillende pakjes pailletten;
  • decoratieve elementen.

Productie:

Decoreren met een strooisel van pailletten is een echt feestelijk en tegelijkertijd vrij eenvoudig idee voor het decoreren van een fles champagne. Eerst laten we de fles in warm water weken om de fabrieksstickers te verwijderen. Vet de fles vervolgens royaal in met lijm en rol de container in kleine glitters totdat ze het hele oppervlak bedekken. Als extra decoratie kunt u zelfgemaakte labels en een decoratieve strik van een mooi lint gebruiken.

Champagnefles decor met behulp van decoupage techniek

decoupage champagnefles decor
decoupage champagnefles decor

Benodigde materialen:

  • servetten met een nieuwjaarspatroon;
  • PVA-lijm;
  • acrylverf;
  • acryl transparante vernis;
  • schuurpapier;
  • schaar;
  • borstel;
  • spons.

Productie:

Om te beginnen laten we een fles champagne weken in warm water om alle etiketten van het oppervlak te verwijderen. We schilderen een schone container met witte acrylverf in meerdere lagen (het aantal aangebrachte lagen is afhankelijk van de dekking van de gebruikte verf). Wanneer de verf droog is, moet het oppervlak van de fles worden geschuurd zodat het perfect vlak is.

De volgende stap is om met papieren servetten te werken. Voor nieuwjaarsdecoupage van een fles heb je maar één laag servet nodig waarop de tekening staat afgebeeld. We knippen de nieuwjaarsmotieven die we leuk vonden weg en denken na over de opstelling van de elementen van de toekomstige compositie. We brengen foto's op de fles aan en brengen er een laag PVA-lijm op aan. Bij het lijmen van het servet op het glas moet het worden gladgestreken met een spatel zodat er geen luchtbellen onder achterblijven. Als de lijm droog is, borstel je de randen van de tekening met witte acrylverf om de lijnen glad te strijken. Bedek vervolgens het oppervlak van de fles met een dubbele laag speciale vernis.

Afhankelijk van het ontwerpidee kunnen de ruimtes tussen de tekeningen worden bedekt met een strooisel van glitters of kunstmatige sneeuw. De hals van de fles kan worden versierd met een decoratieve strik of krans gemaakt van een helder lint, sparren takken en kegels.

Aanbevolen: