Voorschoolse Wedstrijden

Voorschoolse Wedstrijden
Voorschoolse Wedstrijden

Video: Voorschoolse Wedstrijden

Video: Voorschoolse Wedstrijden
Video: Mat de POLITIEAUTO breekt zijn onderstel 🚗 Autostad 🚗 Takelwagen Cartoons voor kinderen 2024, April
Anonim

Als veel kinderen op vakantie samenkomen, moeten ze ergens mee bezig zijn. Ik breng verschillende wedstrijden onder uw aandacht die kinderen van 3 tot 7 jaar zullen aanspreken.

Voorschoolse wedstrijden
Voorschoolse wedstrijden

"Raad eens wat dit is?"

Stop verschillende speeltjes, hard fruit en andere kleine dingen in de tas: een knop, een schelp, een zaklamp, een horloge, etc. Alle items moeten vrij zijn van scherpe randen. Elk kind neemt een stuk speelgoed in zijn hand en probeert, zonder het uit de zak te halen, te raden wat voor voorwerp het is. Daarna haalt het kind het ding tevoorschijn en als hij het geraden heeft, krijgt hij een snoepje. Er moeten 2-3 keer meer objecten zijn dan kinderen.

"Samen tekenen"

Geef elk kind meerdere stiften of potloden van verschillende kleuren. Bevestig het tekenpapier aan de muur zodat niemand het kan zien behalve de tekenaar. Het kind komt om de beurt naar het Whatman-papier en tekent een object op het Whatman-papier. Laat de kinderen na een paar rondjes zien wat de kinderen hebben getekend en moedig ze aan.

Schietspel

Kondig een prijs aan - een soort speelgoed. Het meest oplettende kind krijgt deze prijs. Bereid vragen voor die met ja of nee moeten worden beantwoord. Vraag het om de beurt aan de kinderen. Wie een fout maakt, stopt met deelname. De vragen moeten eenvoudig zijn, bijvoorbeeld: is het in de winter kouder dan in de zomer? Ja, iedereen rust donderdag? "Nee", enz.

"Eetbaar-oneetbaar"

Iedereen kent wel een spel dat onterecht wordt vergeten. De presentator houdt de bal vast en gooit deze willekeurig naar de kinderen, vergezeld van een woord. Als het woord een eetbaar voorwerp betekent, moet de baby de bal vangen, maar als het oneetbaar is, sla het dan af met zijn handpalmen. Kies een bal die klein en enigszins leeggelopen is, zodat de kinderen zich niet bezeren.

"Dierentuin"

Bereid vooraf kaarten voor met de namen van verschillende dieren. Het kind komt naar voren en pakt de kaart. Met gebaren, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen moet het kind het dier aan de rest van de kinderen laten zien. Kinderen proberen te raden. Elke deelnemer krijgt een leuke prijs.

"Ras"

Bereid een pin-lijn voor. Elk kind komt om de beurt naar de baan, krijgt een bord in zijn handen en vertelt wat voor auto hij is. Daarna moet hij voorzichtig, zonder de pinnen omver te werpen, de baan passeren. De presentator met een stopwatch geeft de verstrijkende tijd aan. De winnaar krijgt een aandenken.

Aanbevolen: