Wedstrijden En Estafettewedstrijden Met Ballonnen

Inhoudsopgave:

Wedstrijden En Estafettewedstrijden Met Ballonnen
Wedstrijden En Estafettewedstrijden Met Ballonnen

Video: Wedstrijden En Estafettewedstrijden Met Ballonnen

Video: Wedstrijden En Estafettewedstrijden Met Ballonnen
Video: Koninginnedag Tuil 2008 (ballonnen wedstrijd) 2024, April
Anonim

Heldere ballonnen zijn een geweldige decoratie voor een kamer. Je kunt er panelen, boeketten, dierenfiguren van maken. Maar de ballen kunnen ook worden omgezet in sportuitrusting, waarmee je leuke wedstrijden en competities kunt houden.

Ballen van verschillende vormen zijn geschikt voor het relais
Ballen van verschillende vormen zijn geschikt voor het relais

Badminton met ballonnen

Deze competitie vereist op zijn minst een paar spelers. Elk heeft een lange bal en een ronde wordt gebruikt als een shuttle. De regels zijn precies hetzelfde als bij het badmintonspel - je moet de "shuttlecock" van je af slaan en hem niet op de grond laten vallen. Je kunt spelen tot de eerste val, maar niets verhindert je om punten te tellen. Voor elke val krijgt de tegenstander bijvoorbeeld een punt. De eerste die 5-10-15 punten scoort, wint. In plaats van lange ballen kun je ook gewone badmintonrackets gebruiken.

Konijn

Deze estafette is erg leuk als er veel deelnemers zijn. Verdeel ze in twee teams. Markeer de startlijn en de locatie waar elke deelnemer moet komen, en keer dan terug. Je kunt 2 kleine hoepels plaatsen in plaats van draaien, en in het midden van elk - een speld, vlag, enz. De deelnemer moet naar de bocht springen met de bal tussen de benen geklemd. De eerste atleet gaat naar de ring, pakt de vlag, keert terug naar het team en geeft de vlag door aan de volgende. Hij moet naar de hoepel springen en de vlag neerleggen. Het eerste team dat de taak voltooit, wint. Strafpunten kunnen worden toegekend voor een gevallen bal of voor het feit dat iemand de vlag niet heeft gepakt of geplaatst.

Biljart op het tapijt

Voor dit spel heb je lange en ronde ballen nodig, afhankelijk van het aantal deelnemers. Plaats een poort op de baan of in de hal (het kunnen maar een paar kubussen zijn). Schik de deelnemers in één rij en vraag elk om een halsband voor zichzelf te kiezen. De taak is om er een ronde bal in te rijden met een lange.

Rups

Voor dit relais heb je veel identieke ballen nodig. Verdeel de deelnemers in 2 teams, verdeel ballen over hen. Elke bal wordt vastgeklemd door 2 deelnemers - één met hun rug, de andere met hun buik. Het team moet naar de turn gaan en terugkeren. De winnaar is degene die de taak sneller voltooit en de ballen niet verliest.

Uiteinde van een loop

Voor dit spel heb je ook veelkleurige tape en een schaar nodig. Bind 2 identieke ronde ballen aan de rugleuningen van de stoelen. De taak voor de deelnemers is om de ogen, neus, mond uit de tape te knippen en deze op de bal te plakken zodat je een gezicht krijgt. Er kunnen twee deelnemers meedoen, maar niets verhindert dat deze wedstrijd in de vorm van een estafette wordt gehouden - een deelnemer knipt zijn ogen uit, de tweede plakt ze op, de derde snijdt zijn neus eruit, enz. De taak kan gecompliceerd zijn door de kinderen te instrueren om een zakdoek op hun "hoofd" te leggen.

Handgrepen, poten, komkommer

Je kunt kleine mensen uit de ballen halen. Je hebt 2 grote ballonnen, 2 kleinere ronde ballonnen en 8 lange ballonnen nodig, evenals ducttape. Als er slechts twee deelnemers zijn, verzamelt elk zijn eigen mannetje - een kleinere bal en 4 lange worden op de grote bal geplakt. U kunt een estafetteloop regelen, wanneer een deelnemer het hoofd bevestigt, de tweede - de arm, de derde - het been. Het team dat het beeldje sneller en nauwkeuriger verzamelt, wint.

Aanbevolen: