Hoe Ballonnen Op Te Blazen Met Helium?

Inhoudsopgave:

Hoe Ballonnen Op Te Blazen Met Helium?
Hoe Ballonnen Op Te Blazen Met Helium?

Video: Hoe Ballonnen Op Te Blazen Met Helium?

Video: Hoe Ballonnen Op Te Blazen Met Helium?
Video: Instructievideo helium ballonnen vullen met helium 2024, April
Anonim

Ballonnen staan garant voor een vrolijke sfeer bij elke gelegenheid. Heliumballonnen zijn bijzonder aantrekkelijk. Toch: ze vliegen tot aan het plafond of zelfs hoger, tot in de hemel, schijnbaar in strijd met de wetten van de zwaartekracht! En dit geheim is heel begrijpelijk - helium is veel lichter dan lucht. Hij is het die de mooie en lichte schaal van de bal optilt. Het is niet zo eenvoudig om ballonnen met helium te vullen, er zijn speciale voorwaarden zowel voor het opblaasproces als voor de verdere werking van deze "vliegende objecten".

Hoe ballonnen op te blazen met helium?
Hoe ballonnen op te blazen met helium?

instructies:

Stap 1

Koop of huur een heliumfles en sta bij een gespecialiseerd bureau om het u gemakkelijker te maken om te werken. Je hebt ook accessoires nodig, zoals vervangbare sproeiers en een manometer die bijhoudt hoeveel gas er nog in de cilinder zit.

Stap 2

Plaats de ballon over de opening van het mondstuk en open het ventiel van de fles. Vul de ballon met helium tot de juiste maat en sluit het ventiel. Als je een groot aantal ballen van dezelfde grootte nodig hebt, maak dan een eenvoudig apparaat - een sizer - waarmee je de grootte van de met gas gevulde ballen kunt aanpassen.

Stap 3

Een sizer is een vel karton of plastic met een gat van een bepaalde diameter erin gesneden. Het passen van de ballonnen op één maat gaat als volgt: de ballon wordt opgeblazen en in het maatgat gestoken, waardoor wordt bepaald of het nodig is om volume toe te voegen of juist te verkleinen door een bepaalde hoeveelheid helium uit de ballon te laten ontsnappen.

Stap 4

Vul de ballon vooraf met lucht en laat hem leeglopen, en vul hem vervolgens met helium - hierdoor kunt u de ballon goed rechttrekken en ook zorgen voor integriteit. U moet de latexballon opblazen met helium totdat deze een peervormige vorm begint te krijgen. Een volledig opgeblazen ballon zal veel langer vliegen.

Stap 5

Heliumballonnen lopen erg snel leeg in vergelijking met ballonnen. Om de levensduur van een met helium gevulde ballon tot 5 dagen te verlengen, gebruikt u een speciale samenstelling die het poreuze oppervlak van de ballon bedekt met een dunne laag plastic en deze ondoordringbaar maakt. Injecteer een kleine hoeveelheid van deze verbinding in de ballon voordat u deze opblaast.

Stap 6

Er is een snellere (maar ook gemakkelijker vervuilde) optie om deze vloeistof op het buitenoppervlak van de bal aan te brengen. Leg de niet-opgeblazen bal stevig op het potlood en laat deze in de compositie zakken tot het niveau van de staart, zodat er geen vloeistof naar binnen kan komen. Het is noodzakelijk om de hele bal volledig te bedekken - maak eventuele rimpels recht en bevochtig de onbehandelde gebieden. Laat de bal een paar minuten drogen. Blaas de ballon op met helium terwijl deze nog nat is.

Stap 7

Bind de staart van de afgewerkte bal in een knoop. Als je een speciale samenstelling hebt gebruikt om de vliegtijd van de ballonnen te verlengen, laat ze dan ongeveer twee uur weken in een kamer met een lage luchtvochtigheid, zodat de vloeistof in de ballonnen sneller droogt.

Aanbevolen: