Hoe Ballonnen Thuis Op Te Blazen?

Inhoudsopgave:

Hoe Ballonnen Thuis Op Te Blazen?
Hoe Ballonnen Thuis Op Te Blazen?

Video: Hoe Ballonnen Thuis Op Te Blazen?

Video: Hoe Ballonnen Thuis Op Te Blazen?
Video: ademhalingsspelletje ballon blazen 2024, April
Anonim

Met een zelfgemaakte waterstofinstallatie kun je thuis ballonnen opblazen. Om het te maken, heb je een fles, kopersulfaat, zout, een spuit, een slang en koper- en aluminiumdraden nodig.

Hoe ballonnen thuis op te blazen?
Hoe ballonnen thuis op te blazen?

Ballonnen zijn een onveranderlijk kenmerk van de vakantie, maar wat als je een groot aantal ballonnen moet opblazen, maar er zijn geen heliumballonnen? Geen probleem. U kunt uw eigen waterstof krijgen zonder zelfs maar uw huis te verlaten. Om dit te doen, heb je een eenvoudige plastic fles, spuit, slang, natuurkurk, kopersulfaat, koperdraad, aluminiumdraad of beter aluminiumfolie, kit, keukenzout en de ballonnen zelf nodig.

Als vervanging voor aluminiumdraad of folie kunt u een aluminium blikje gebruiken, de enige voorwaarde is dat u de binnenkant van het blik moet reinigen van verf en een beschermende polymeerlaag. En toch - al het werk kan het beste worden gedaan met beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Montagestadia van waterstofinstallaties Hydro

U moet twee gaten in de dop van de fles boren: één voor de slang, de andere voor de spuit. Voor een betere bevestiging van de spuit aan de punt en in een van de gaten op het deksel, is het raadzaam om een draad te maken. Bevestig een spuit en een slang in de gemaakte gaten en vet hun verbindingen in met afdichtmiddel. Plaats een plug op het vrije uiteinde van de slang - het zal de bal vastzetten. Aan de zuiger van de spuit moet een koperdraad worden bevestigd en de verbinding moet ook worden behandeld met een afdichtmiddel. Aan het vrije uiteinde van de bevestigde draad moet een aluminiumdraad of verfrommeld folie worden vastgemaakt. Door de zuiger kan het aluminiumreagens vrij in de fles bewegen.

Door het aluminiumreagens in de fles te doen en het deksel te sluiten, krijg je een complete waterstofinstallatie. Om het te gebruiken, moet de dop van de fles, samen met het aluminiumreagens, worden verwijderd en moeten kopersulfaat en eetbaar zout in een verhouding van 1: 1 in de fles worden gegoten. Bedek met water en wacht tot het mengsel volledig is opgelost. De inhoud van de fles moet koud zijn, hiervoor kan deze in een bak met koud water worden geplaatst. Er wordt een ballon op de plug gezet, bevestigd aan het uiteinde van de slang, waarna het aluminium moet worden ondergedompeld in een oplossing van vitriool en zout en de dop erop moet worden geschroefd.

Hoe verloopt het proces van balloninflatie?

De reactie zal onmiddellijk volgen: de ontwikkelde waterstof zal de bal vullen. Naarmate de aluminiumoxidefilm oplost en de oplossing opwarmt, zal de reactie alleen maar versnellen. Als de waterstofontwikkeling te heftig is, kunt u het aluminium uit de oplossing verwijderen door de zuiger van de spuit naar u toe te trekken. Het is ten strengste verboden om een ballon rechtstreeks op de hals van de fles te trekken! De resulterende ballen kunnen worden gelaten zoals ze zijn, of je kunt er omheen plakken met witte of zwarte zakken, evenals een LED bevestigen en de bal in het donker lanceren.

Aanbevolen: