Hoe Organiseer Je Het Beste Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Het Beste Een Bruiloft
Hoe Organiseer Je Het Beste Een Bruiloft

Video: Hoe Organiseer Je Het Beste Een Bruiloft

Video: Hoe Organiseer Je Het Beste Een Bruiloft
Video: 5 TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JE BRUILOFT 2024, Mei
Anonim

Het voorbereiden van een bruiloft, zeker voor een groot aantal gasten, is een zeer arbeidsintensief proces. En soms is het makkelijker om professionals van een vakantiebureau in te huren en deze zorgen op hun schouders te nemen. Maar je kunt alles zelf doen, als een soort exclusief uitgebreid programma niet wordt verwacht.

Hoe organiseer je het beste een bruiloft
Hoe organiseer je het beste een bruiloft

instructies:

Stap 1

Maak allereerst een schatting van het aantal gasten dat je op de bruiloft wilt zien. De hele verdere organisatie hangt af van of het twintig, vijftig of tweehonderd mensen zullen zijn, beginnend met de keuze van de locatie, eindigend met de huur van een auto en een menukaart.

Stap 2

Maak een evenementenplan en kostenraming. Noteer in een plan de dag van de bruiloft, beginnend in de ochtend tot de laatste gast uit het restaurant naar huis wordt gestuurd. Houd bij de schatting rekening met de kosten voor de vakantie: het kopen van een jurk, een bruidegomspak, ringen, het bestellen en versturen van uitnodigingen. En uitgaven die direct verband houden met de vakantie: autoverhuur, foto- en videofilmen, restaurant, toastmaster, zaaldecoratie, enz.

Stap 3

Nadat je je dag hebt gepland en een ruwe schatting hebt gemaakt, ga je op zoek naar aannemers. Het is het beste als alle diensten worden geleverd door bedrijven die al zijn geverifieerd door uw vrienden of kennissen. Dan kunnen onaangename verrassingen op de bruiloft worden voorkomen. Het internet en thematische forums op vrouwensites gewijd aan de voorbereiding op de bruiloft kunnen hierbij helpen. Daar delen de bruiden de contacten van organisaties die hun werk feilloos doen.

Stap 4

Als familieleden besluiten om u te helpen bij het organiseren van uw bruiloft, zorg er dan voor dat u toezicht houdt op hun werk. En het beste van alles, geef de contacten van de aannemer en vertel in detail of schrijf zelfs op een stuk papier wat er precies nodig is. Leg aan geliefden uit dat dit jouw vakantie is en je stelt je al voor hoe het zou moeten zijn. En alle wijzigingen in het script moeten met u worden besproken.

Stap 5

Begin twee tot drie maanden voor het evenement met het voorbereiden van je bruiloft. Dit geeft u de mogelijkheid om het plan te wijzigen, aan te passen, aan te passen aan de omstandigheden. Het kan immers zijn dat uw favoriete restaurant gesloten is voor renovatie en dat alle dichtstbijzijnde al verhuurd zijn. Of er wordt drie weken van tevoren een limousine in de juiste kleur besteld. Bespaar uzelf de verrassingen en regel alles van tevoren.

Aanbevolen: