Nieuwjaarsfeest In Verschillende Landen

Inhoudsopgave:

Nieuwjaarsfeest In Verschillende Landen
Nieuwjaarsfeest In Verschillende Landen

Video: Nieuwjaarsfeest In Verschillende Landen

Video: Nieuwjaarsfeest In Verschillende Landen
Video: Zien: filmploeg brengt historische groet vanuit ruimte 2024, April
Anonim

Wij nodigen u uit om een magische vakantiereis te maken: in een kwestie van minuten bezoekt u verschillende landen en waardeert u de omvang van het nieuwjaarsfeest in elk van hen.

Nieuwjaarsfeest in verschillende landen
Nieuwjaarsfeest in verschillende landen

instructies:

Stap 1

Droom je ervan om afwisseling te brengen in het traditionele feestmenu, maar heb je geen idee wat je precies moet vervangen of in ieder geval moet aanvullen met Oliviersalade, haring onder een bontjas en Frans vlees? Het is goed mogelijk dat de voorgestelde culinaire reis u een idee geeft. Het spectrum van 's werelds gastronomische nieuwjaarslekkernijen is ongelooflijk breed en er zijn meer dan genoeg opties om zowel de vleeseter als de veganist tevreden te stellen. Het is ook belangrijk dat de meeste van deze feestelijke gerechten geen aanzienlijke financiële en tijdskosten met zich meebrengen.

Beeld
Beeld

Stap 2

Frankrijk

Beroemde restaurants op oudejaarsavond proberen elkaar te overtreffen: op de uitgebreide menukaart vind je gerechten met foie gras, zwarte truffels, asperges in verschillende ingewikkelde variaties, oesters, de duurste kazen en natuurlijk champagne. De familiefeesttafel van een gewone Fransman ziet er natuurlijk bescheidener uit, maar de lokale bevolking probeert in dit geval niet veel te sparen, want het nieuwe jaar bescheiden vieren betekent het op dezelfde manier leven. Een onmisbare deelnemer aan het hele nieuwjaarsmenu op elk niveau in Frankrijk is een chocoladeblok (dezelfde kerstkoekjesrol). Bij het decoreren laten de gastvrouwen de fantasie de vrije loop en bouwen ze werkelijk zeer artistieke composities van bessen, noten en gekonfijt fruit.

Stap 3

Italië

In dit land verdwijnen de culinaire passies voor Kerstmis meestal tegen het nieuwe jaar. En toch zal het zeker niet mogelijk zijn om het laatste feestelijke feest van het jaar te verslapen (in feite overvloeiend in de eerste). Eerst zullen de Italianen vuurwerk en vuurwerk afsteken tot de ochtend, in de vrome overtuiging dat dit gebrul en deze verlichting de boze geesten uit hun huizen, hun land en de wereld als geheel zullen verjagen. Ten tweede heeft niemand het nieuwjaarsfeest hier geannuleerd en vieren ze het op bekende schaal. Vaak wordt een feest georganiseerd door een gezamenlijke regeling: gasten en gastheren spreken af wie waarvoor verantwoordelijk is. Er staat meestal pasta op tafel (zoals altijd), meestal conciglione - "schelpen" met ricotta, ook pizza, gebakken bonen of linzensoep. De nieuwjaarsmaaltijd wordt afgesloten met een cake - pannetone - idealiter zelfgemaakt, waarvan de kwaliteit wordt gebruikt om de culinaire vaardigheid van de gastvrouw te beoordelen.

Beeld
Beeld

Stap 4

Polen

Veel van de nieuwjaarsrituelen in dit land stammen uit de middeleeuwen. Maar de versierde kerstboom werd pas in de 19e eeuw een attribuut van de vakantie: daarvoor werd de plaats ingenomen door een prachtig versierde schoof stro, die een kerstoorsprong heeft. Aan de nieuwjaarstafel moet een extra bord aanwezig zijn voor een onverwachte gast, die gevoed moet worden. Bovendien barst de tafel deze avond gewoon van de lekkernijen. Volgens de traditie zouden er 12 gerechten op aanwezig moeten zijn, waaronder bigos (vlees gestoofd met kool), tarwe kutia, pampushka, dumplings en zelfs borsjt. Het is noodzakelijk om haring op de nieuwjaarstafel te leggen: volgens de oude Poolse traditie eet elke gast aan tafel minstens een klein stukje om geluk te brengen met het klokkenspel. Een verplicht gerecht van zo'n feest is ook gebakken karper - een symbool van familierijkdom en welvaart.

Beeld
Beeld

Stap 5

Noorwegen

Kleine Noren verwachten op oudejaarsavond geen cadeaus van de kerstman, maar van … een geit! Daarom stoppen kinderen 's avonds droge aartjes van haver in hun schoenen en laarzen, en' s morgens zijn ze verheugd om daar de langverwachte nieuwjaarsgeschenken te ontdekken. In Noorwegen staan geiten in hoog aanzien: volgens de legende heeft koning Olaf II een gewonde geit gered, genezen en weer vrijgelaten. Daarna bracht het slimme dier elke nacht zeldzame geneeskrachtige planten naar de redder, waardoor de lijst met volksremedies voor verschillende ziekten aanzienlijk werd aangevuld. Wat betreft het nieuwjaarsfeest, dat meestal een familiaal karakter heeft, is het niet bijzonder verfijnd. De keuze aan gerechten is echter heel behoorlijk: dit zijn heerlijke pittige koekjes en worstjes en varkensribbetjes en malse zalm, en zeker licht gezouten haring.

Beeld
Beeld

Stap 6

China

Merk op dat in dit land het nieuwe jaar wordt gevierd volgens de maankalender, dat wil zeggen later dan de gebruikelijke 1 januari. Bovendien verandert de dag van optreden elk jaar. In 2015, het jaar van de Blauwe Geit (of Schaap), zal op 19 februari het nieuwe jaar op Chinese bodem komen. Elk van de traditionele nieuwjaarsgerechten van dit land heeft een bepaalde betekenis: lange noedels, die zeker aanwezig zijn op de feesttafel, symboliseren een lang welvarend leven, kip - geluk, eend - trouw.

Sommige gerechten worden met oud en nieuw gegeten vanwege de gelijkenis van hun geluid met woorden die bijvoorbeeld overvloed (vis) of een goed jaar (rijstwafels) betekenen. Om volgend jaar een succes te maken, zullen de Chinezen absoluut niet-bloeddorstige Geiten of Schapen niet irriteren met vleesgerechten, maar ze vervangen door een vogel of vis. De meest begeerde lekkernijen op de nieuwjaarstafel zijn een verscheidenheid aan groente- en fruitsalades, evenals zuivelgerechten, kazen en een verscheidenheid aan broodjes die lijken op gedraaide schapenhoorns.

Aanbevolen: