Hoe Kinderen Vermaken Op Oudejaarsavond In De Klas

Hoe Kinderen Vermaken Op Oudejaarsavond In De Klas
Hoe Kinderen Vermaken Op Oudejaarsavond In De Klas

Video: Hoe Kinderen Vermaken Op Oudejaarsavond In De Klas

Video: Hoe Kinderen Vermaken Op Oudejaarsavond In De Klas
Video: Niet straffen en belonen | Gezonde opvoeding dreumes en peuter | Deel 4 2024, Maart
Anonim

Aan de vooravond van de nieuwjaarsvakantie beginnen moeders van schoolgaande kinderen en klasleraren koortsachtig na te denken: hoe regel je een vakantie voor de kinderen op school, wat te eten en hoe te entertainen. De praktijk leert dat de bij kinderen populaire "Lights" goed georganiseerd moeten zijn en dat het culturele programma van tevoren zorgvuldig moet worden uitgedacht, anders dreigt de vakantie te veranderen in een oncontroleerbare "stand", waar blessures niet ver weg zijn! Hier zijn enkele ideeën voor eenvoudig klasplezier voor kinderen.

Hoe kinderen vermaken op oudejaarsavond in de klas
Hoe kinderen vermaken op oudejaarsavond in de klas

1. Spelen met kranten is erg leuk en opwindend amusement. Het organiseren van dergelijke spellen is net zo eenvoudig als het pellen van peren - je hoeft alleen maar meer kranten te maken, zodat een paar vellen papier genoeg zijn voor elk kind. De essentie van het entertainment: er komen meerdere mensen naar buiten die aan het spel willen deelnemen (2-3 personen), elk krijgt een groot krantenblad. Opdracht: die snel met één hand de krant tot een bal verzamelt en in zijn vuist knijpt. Verder - een moeilijkere optie: de spelers krijgen een nieuw krantenblad, dat met één (!) hand in zoveel mogelijk stukken moet worden gescheurd; de taak wordt een tijdje uitgevoerd. En ten slotte is alles hetzelfde, alleen met twee handen: elke speler heeft in elke hand een krantenblad, dat tegelijkertijd tot een bal moet worden verzameld of in stukken moet worden gescheurd.

2. Voor deze taak moet je je voorbereiden: verzamel allerlei huishoudelijke artikelen in een grote tas of tas. Hier is een ruwe lijst van wat er in de zak kan zitten: lepel, pollepel, beker, ovenwant, kleine hamer, schroevendraaier, afstandsbediening, zonnebril, haarborstel, babyfopspeen, babyluier, wat eetbaar is, hard en goed herkenbaar - een citroen, een appel, een aardappel (schoon!), een groot snoepje in een wikkel, speelgoedkopieën van huishoudelijke apparaten (strijkijzer, waterkoker, mixer, enz.), een gewoon boek, een pen, een liniaal enzovoort, voor zover zoals de verbeeldingskracht het toelaat: hoe meer items, hoe beter! Degenen die willen spelen, komen één voor één naar buiten, de gastheer blinddoekte hen. Vervolgens haalt de presentator één voorwerp uit de zak en legt het in de handen van de speler, die door te betasten moet voelen wat voor voorwerp het is. Elke speler raadt 3-4 objecten, anders is het niet genoeg voor iedereen!

3. Op een grote schaal moet je allerlei "lekkernijen" leggen: kleine stukjes van verschillende groenten (wortelen, komkommers, uien, witte kool, enz.), Fruit (appels, bananen, pruimen, druiven, peren, enz., enz.) enz.), kleine sneetjes zwart-wit brood, stukjes chocolade, marmelade, marshmallows, enzovoort en ga zo maar door - hoe overvloediger en gevarieerder het assortiment, hoe interessanter het is om te spelen. De deelnemers aan het spel zijn geblinddoekt. De presentator legt een stuk voor iedereen in de open mond en de speler moet raden wat hij op dit moment aan het eten is. Het is vooral leuk als er een strik in iemands mond wordt gestopt! Natuurlijk moeten volwassenen, voordat ze met het spel beginnen, uitzoeken of kinderen allergieën en contra-indicaties hebben voor bepaalde voedingsmiddelen.

Aanbevolen: