Als Valentijnsdag Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Als Valentijnsdag Wordt Gevierd
Als Valentijnsdag Wordt Gevierd

Video: Als Valentijnsdag Wordt Gevierd

Video: Als Valentijnsdag Wordt Gevierd
Video: Rode rozen en veel romantiek op Valentijnsdag 2024, Mei
Anonim

Valentijnsdag is relatief lang geleden naar ons land gekomen. Tegelijkertijd gaat de wereldgeschiedenis van Valentijnsdag meer dan een eeuw terug. Wat is deze feestdag en waarom geven ze dierbaren op deze dag schattige kaarten-harten met zachte bekentenissen.

de geschiedenis van Valentijnsdag gaat meer dan een eeuw terug
de geschiedenis van Valentijnsdag gaat meer dan een eeuw terug

Patroonheilige van geliefden

De semi-legendarische priester Valentin woonde in de 3e eeuw in de Italiaanse stad Terni. Hij werd beroemd omdat hij weigerde Christus te ontkennen, waarvoor hij werd onthoofd. Aan het einde van de 5e eeuw plaatste de kerk Valentine als martelaar en de dag van zijn executie - 14 februari - begon te worden gevierd als de dag waarop zijn naam werd herdacht.

In de loop van de tijd werd het leven van de heilige overwoekerd met legendes. Er werd gezegd dat de priester in het geheim trouwde met de legionairs van Claudius, die niet mochten trouwen. In de middeleeuwen st. Valentine werd al vereerd als de patroonheilige van geliefden en er werden ballads gecomponeerd ter nagedachtenis aan hem. Tegelijkertijd ontstond de gewoonte om de geliefde woorden uit ballads op papier te geven, met de handtekening "Your Valentine".

De eerste "valentijnskaarten"

In de 15e eeuw gaven jonge mensen hun vrienden foto's van een dame en een ridder met een hart doorboord door Cupido's pijl. En drie eeuwen later zijn zelfgemaakte papieren Valentijnskaarten met hartjes en Cupido's een populair cadeau geworden in West-Europa en de Verenigde Staten. De meest ingenieus gesneden ansichtkaarten in de vorm van papierkant of andere symbolen van liefde: handschoenen, rozen en duiven.

Aan het begin van de 19e eeuw was een ansichtkaart met gedichten een gebruikelijke manier geworden om liefde te verklaren. Tegelijkertijd begonnen ze in Engeland en Duitsland in de fabriek gemaakte "valentijnskaarten" te maken: van hoogwaardig papier, afgezet met bloemen, kunstmatige stenen, met gouden en zilveren inscripties, het waren echte luxeartikelen.

Engelse zeelieden, die hun geboorteland maandenlang niet hadden gezien, maakten valentijnskaarten van schelpen, legden ze uit in de vorm van harten en bloemen en stuurden ze naar hun geliefden.

In het buitenland wonnen ansichtkaarten met bekentenissen aan populariteit in de 18e eeuw, toen collecties liefdesteksten met teksten die op valentijnskaarten moesten worden geschreven naar de Verenigde Staten werden gebracht. Esther Howland, een studente, was de auteur van de eerste Amerikaanse Valentine. Het gebeurde in de jaren '30 van de 19e eeuw. De vader van het meisje, die betrokken was bij de boekhandel, bracht rijkelijk versierde 'valentijnskaarten' mee uit Engeland. De actieve Esther sloeg alles in wat ze nodig had en creëerde haar eigen kaarten voor geliefden, waarmee ze in het eerste jaar ongeveer $ 100 duizend verdiende. In de loop van de tijd is het ontwerp van "valentijnskaarten" veel eenvoudiger geworden en is hun productie alomtegenwoordig en enorm geworden.

Aanbevolen: