Waarom Valentijnsdag Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Waarom Valentijnsdag Wordt Gevierd
Waarom Valentijnsdag Wordt Gevierd

Video: Waarom Valentijnsdag Wordt Gevierd

Video: Waarom Valentijnsdag Wordt Gevierd
Video: Valentijndag | @Barbie 2024, April
Anonim

Nu is het erg populair geworden om Valentijnsdag te vieren. Traditioneel geven geliefden elkaar cadeaus en speciale kaarten in de vorm van een hart - valentijnskaarten. Deze vakantie kwam vanuit het westen naar ons land en heeft zijn eigen geschiedenis.

Waarom Valentijnsdag wordt gevierd
Waarom Valentijnsdag wordt gevierd

instructies:

Stap 1

Een van de legendes zegt dat de Romeinse keizer Claudius II, die in de 3e eeuw na Christus leefde, een decreet uitvaardigde dat het huwelijk verbood. Hij geloofde dat de familie de legionairs zou afleiden van de oorlog. Maar een zekere priester Valentin, tegen de keizerlijke wil, trouwde in het geheim verliefde stellen, waarvoor hij werd gearresteerd en ter dood veroordeeld. De dochter van de cipier werd verliefd op Valentine en hij reageerde ook op haar gevoelens, maar omdat ze elkaar niet konden zien, schreven ze elkaar brieven. Op 14 februari, de dag van de executie, stuurde de priester zijn geliefde een laatste briefje met de handtekening "Van Valentijn". Vandaar de naam van de ansichtkaarten - valentijnskaarten.

Stap 2

Volgens een andere legende wordt aangenomen dat het hoofd van de gevangenis hoorde over de helende vermogens van Valentine en zijn blinde dochter Julia naar hem toe bracht. Op de dag van de executie schreef Valentine Julia een afscheidsliefdesbriefje en deed er een gele saffraan in. Toen ze de brief opendeed, kreeg het meisje haar gezichtsvermogen terug.

Stap 3

Een andere versie van de legende is dat Valentijnsdag stamt uit heidense tijden van de feestdag Lupercalia. Zelfs in het oude Rome werden Lupercalia gerangschikt ter ere van de godin van de liefde Juno Februata en de beschermgod van de kudden Faun (Luperca). Jonge meisjes schreven liefdesbriefjes, ze werden in een gemeenschappelijke urn gedaan en de mannen begonnen te loten. De gelukkige man die een van deze notities tevoorschijn haalde, moest voor degene zorgen die het schreef. Deze feestdag lijkt een beetje op de dag van Ivan Kupala, die in Rusland werd gevierd. Jongeren legden kransen op hun hoofd, dansten in cirkels, sprongen over een vuur, zongen liedjes en leerden elkaar beter kennen.

Stap 4

Valentijnsdag is een romantische en ontroerende vakantie voor alle verliefde stelletjes. Deze dag wordt vaak gekozen voor een bruiloft of bruiloft. Er wordt aangenomen dat het huwelijk, gesloten op 14 februari, onder de strikte bescherming staat van St. Valentine, die het gezin zal beschermen tegen ruzies en misverstanden. Liefhebbers uiten openlijk hun tedere gevoelens, geven elkaar kaarten, bloemen en cadeaus, zetten alle zaken en zorgen opzij om deze avond met hun soulmate door te brengen.

Aanbevolen: