Als Moederdag Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Als Moederdag Wordt Gevierd
Als Moederdag Wordt Gevierd

Video: Als Moederdag Wordt Gevierd

Video: Als Moederdag Wordt Gevierd
Video: MOEDERDAG IN SURINAME 2024, Mei
Anonim

Moederdag is misschien wel een van de mooiste feestdagen van het jaar. Het is onlangs begonnen in Rusland te worden gevierd, dus niet iedereen weet op welke dag het de moeite waard is om extra aandacht te schenken aan de vrouw die het leven heeft gegeven. Wanneer wordt Moederdag officieel gevierd in Rusland?

Als Moederdag wordt gevierd
Als Moederdag wordt gevierd

Moederdag bestaat in veel landen van de wereld en in Rusland werd het sinds 1999 gevierd. De wortels van de feestdag gaan terug tot de oudheid; zelfs in de oudheid was de dag van de moeder van alle goden, Gaia, bekend. In het voorjaar werd het gevierd. Een soortgelijke viering was met de Romeinen, die in maart Cybele, de moeder van beschermheren, eerden, hetzelfde is te vinden bij de Kelten die de godin Bridget aanbidden.

Moederdag in Rusland en de wereld

Moederzondag begon in Engeland in de 17e eeuw te worden gevierd; de gedenkwaardige dag viel op de tweede zondag van de Grote Vasten. En deze feestdag was een vrije dag voor mensen van alle sociale lagen. En in Rusland werd op 30 januari 1988 een decreet tot vaststelling van Moederdag ondertekend door president Boris Jeltsin. Volgens het officiële document valt de feestdag elk jaar op de laatste zondag van november.

Op Moederdag is het gebruikelijk om verrassingen te maken voor je geliefde ouder, terwijl je de vakantie viert met je gezin. En de meest gewaardeerde zijn geschenken die met uw eigen handen zijn gemaakt. In alle regio's van het land worden op deze dag feestelijke concerten, tentoonstellingen met werken gewijd aan moeders, thematische festivals en wedstrijden, schoolmatinees gehouden. Tijdens een vakantie kun je veel aangename momenten herinneren en nogmaals je moeder bedanken voor het geven van leven.

Moederdagviering

De vakantie waar velen van houden is internationaal, maar er is nog steeds geen enkele datum waarop het mogelijk zou zijn om je moeder over je gevoelens te vertellen. Daarom heeft elke staat zijn eigen Moederdag. En, in tegenstelling tot Internationale Vrouwendag, worden op deze feestdag warme woorden en knuffels, kussen exclusief gegeven aan moeders en zwangere vrouwen.

In veel landen, zoals Japan, Denemarken, Duitsland, Finland, Italië, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In Kazachstan - 16 september, in Wit-Rusland - 14 oktober en in Oezbekistan - 8 maart. In Spanje en Portugal wordt Moederdag gevierd op 8 december, in Griekenland - op 9 mei in de VAE, India, Mexico, Pakistan - op 10 mei.

In Australië en de Verenigde Staten is het gebruikelijk om op Moederdag een anjerbloem in een knoopsgat te dragen. En natuurlijk krijgen ouders in alle uithoeken van de wereld op moeders vakantie verse bloemen, ansichtkaarten met ontroerende verzen en goede wensen.

De instelling van een vakantie voor alle moeders in Rusland was gericht op het versterken van de familiebanden, waarbij de traditie van een zorgvuldige, zorgzame houding ten opzichte van moeders werd behouden. En hoewel Moederdag in ons land een jonge feestdag is, is het al populair geworden bij mensen van verschillende leeftijden.

Aanbevolen: