Zo Vier Je Moederdag Celebrate

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Moederdag Celebrate
Zo Vier Je Moederdag Celebrate

Video: Zo Vier Je Moederdag Celebrate

Video: Zo Vier Je Moederdag Celebrate
Video: Moederdag 2024, Mei
Anonim

Moederdag wordt in verschillende landen met bijzondere hartelijkheid gevierd. Er zijn tradities van deze feestdag, volgens welke het de gewoonte is dat moeders bloemen en geschenken geven. In Australië wordt op deze dag ook kleding op een bijzondere manier versierd.

Moederdag is een van de gezelligste feestdagen
Moederdag is een van de gezelligste feestdagen

Deze feestdag is relatief recent in Rusland verschenen, dus de tradities van het bedrijf worden nog steeds alleen ontwikkeld. Maar in andere landen, waar het al lang wordt gevierd, zijn er rituelen en functies die op deze dag moeten worden uitgevoerd.

Hoe wordt Moederdag gevierd in verschillende landen?

De grondleggers van de feestdag worden beschouwd als de Britten, die al lang de traditie hebben om op een vaste zondag naar het huis van hun moeder te komen, hoe ver ze ook van haar verwijderd zijn. Later werd de gewoonte van "Mother's Sunday" populair in Virginia en vervolgens in heel Amerika. Sinds het begin van de 20e eeuw wordt het al gevierd in al zijn staten op de tweede zondag van mei.

In Australië wordt deze feestdag gelijkgesteld aan de staatsfeestdag en wordt met bijzonder plezier en plechtigheid gevierd. De voor hem gekozen dag is dezelfde als in de Verenigde Staten - de tweede zondag in mei. Op Moederdag in Australië maken kinderen cadeautjes voor hun moeders. Kleding op deze feestdag is op een speciale manier versierd: een anjerbloem. De witte kleur van de knop betekent dat de ouder onder de doden is, veelkleurig - dat de moeder springlevend is.

In Brazilië, waar grote gezinnen veel voorkomen, wordt Moederdag op grote schaal gevierd. Voor het eerst werd deze feestdag gehouden door een christelijke vereniging en sinds 1932 is het een officiële datum geworden. Voor deze viering worden in winkelcentra de verkoop van goederen met aanzienlijke kortingen aangekondigd, zodat iedereen zijn moeder kan plezieren met een geschenk. Op scholen bereiden kinderen samen met leraren ansichtkaarten en vakantievoorstellingen voor.

In China en Japan is het gebruikelijk om op deze dag bloemen te geven aan moeders en zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen. Het wordt als verplicht beschouwd om je ouders te helpen met huishoudelijke taken, in de tuin en moestuin. In deze landen, in veel steden, is het gebruikelijk om thuis een tafel te dekken en iedereen te trakteren op gekookte lekkernijen.

Hoe wordt de feestdag gevierd in Rusland?

Sinds 1998 is deze feestdag het leven van de Slavische en andere volkeren binnengekomen die op het grondgebied van de vakbondsstaten wonen. Op deze dag is het gebruikelijk om moeders, grootmoeders en al die vrouwen te feliciteren die met niet minder liefde kinderen hebben grootgebracht en verzorgd. Bijzondere aandacht wordt besteed aan zwangere vrouwen als aanstaande moeders. Op deze dag is het de gewoonte dat alle moeders bloemen en cadeautjes geven.

Elk jaar wordt deze feestdag steeds populairder: er zijn goederen en ansichtkaarten verschenen in het handelsnetwerk, bedoeld om speciaal voor deze viering te worden gepresenteerd. Op scholen maken kinderen zelfgemaakte cadeaus, volwassenen kopen serieuzere dingen. Het lijdt geen twijfel dat Moederdag de komende jaren een van de belangrijkste data voor Russen zal worden.

Aanbevolen: