Hoe Regel Je Een Gouden Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Regel Je Een Gouden Bruiloft?
Hoe Regel Je Een Gouden Bruiloft?

Video: Hoe Regel Je Een Gouden Bruiloft?

Video: Hoe Regel Je Een Gouden Bruiloft?
Video: Gouden bruiloft Sjaak en Sjaan Pijnenborgh 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om een meer ronde datum te bedenken dan de 50e verjaardag van het gezinsleven. Weinig koppels maken zo'n jubileum waar, weinig mensen halen deze leeftijd. De gouden bruiloft wordt gevierd met de familie, er komen familieleden op af, ook zij die aan de andere kant van het land wonen en zelfs in het buitenland.

Hoe regel je een gouden bruiloft?
Hoe regel je een gouden bruiloft?

instructies:

Stap 1

Begin de vakantie door de helden van de dag te overladen met gouden munten, glitters of confetti, graan. Zeg tegelijkertijd: "Terwijl de regen van gouden voorspoed, liefde en begrip 50 jaar geleden over je stroomt, laat het dus nog een halve eeuw vallen!" Tijdens het ritueel kunnen de echtgenoten aan tafel zitten of plechtig de zaal betreden.

Stap 2

Voer de rite uit van het geven van een gouden sjaal. Het is raadzaam om dit voor de oudste zoon of dochter te doen. Gooi op het hoofd en de schouders van de moeder plechtig een hoofddoek geborduurd met gouddraad of met lurex.

Stap 3

Plaats twee kaarsen geschilderd in goudverf voor de echtgenoten. Steek ze aan en zeg: "Deze kaarsen zijn een symbool van je liefde, die al die jaren scheen, hielp om moeilijkheden en ontberingen te overwinnen, om elkaar te ondersteunen." Deze ceremonie symboliseert het begin van een nieuw vijftig jaar gezinsleven.

Stap 4

Koop nieuwe trouwringen. Op deze dag worden sieraden gemaakt van goud en zilver, die de echtgenoten hebben uitgewisseld op een zilveren bruiloft of eerder, meestal vervangen door nieuwe. Ze worden gekocht door kinderen of andere familieleden van de helden van de dag. De uitwisseling kan plaatsvinden aan tafel, in de kerk. Oude ringen worden doorgegeven aan de jongere generatie, bijvoorbeeld kleinkinderen, met de woorden: "Voor gezinsgeluk." U kunt de ceremonie uitvoeren door brandende kaarsen van de tafel over te brengen.

Stap 5

Geef jongeren cadeaus met vergulding of goud, je kunt een cadeau cadeau doen in goudbruin papier. Je kunt op de een of andere manier een souvenir geven dat verband houdt met het nummer 50.

Stap 6

Maak toast en groeten met betrekking tot het thema van de avond. Het dansgedeelte begint traditioneel met een door jongeren uitgevoerde wals. De gasten nemen de kaarsen in hun handen en vormen een kring, in het midden komen de helden van de dag naar buiten. Voor de muzikale begeleiding moet je een langzame melodie kiezen uit de tijd van de jeugd van het bruidspaar. Neem in het liedrepertoire een compositie op die aan de vakantie is gewijd: "The Golden Wedding" met woorden van I. Reznik en muziek van R. Pauls.

Stap 7

Organiseer het gooien van het bruidsboeket. Als de bloemen in de uniformen van een ongehuwd meisje vallen, betekent dit dat ze binnenkort gaat trouwen. Als een getrouwde vrouw het boeket vangt, zal ook haar gezinsleven de gouden grens overschrijden.

Stap 8

Vergeet de thee niet. Als de gasten naar huis zijn, moet het paar aan tafel gaan zitten en een kopje thee inschenken. Het ritueel van het drinken van thee symboliseert de eenheid en het feit dat het huis alleen op hen twee rust. Kinderen helpen de tafel schoon te maken.

Aanbevolen: