Hoe Vier Je Een Gouden Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Een Gouden Bruiloft?
Hoe Vier Je Een Gouden Bruiloft?

Video: Hoe Vier Je Een Gouden Bruiloft?

Video: Hoe Vier Je Een Gouden Bruiloft?
Video: 15 tips voor een duurzame bruiloft 2024, Maart
Anonim

De Gouden Bruiloft is 50 jaar huwelijk. Het symbool van de jubileumdatum is het edele, edele metaalgoud, dat de verbintenis symboliseert van twee liefhebbende mensen die vele tests hebben doorstaan en gevoelens en respect voor elkaar hebben behouden en vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid en steun van een partner. Zo'n ronde date moet natuurlijk groots gevierd worden.

Gouden bruiloft - anders zal er zijn
Gouden bruiloft - anders zal er zijn

Het is nodig

  • Ballonnen
  • confetti
  • rijst
  • gouden ringen
  • kaarsen
  • kalach

instructies:

Stap 1

Het is gebruikelijk om het gouden huwelijk in familiekring te vieren, waarbij kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen aan een gemeenschappelijke tafel worden verzameld. De vakantie stelt u in staat om de eenheid van het gezin, de verbinding tussen generaties, de geest van familietradities te voelen. De gouden bruiloft is een symbolische datum, daarom moeten geschenken voor de vakantie niet eenvoudig zijn, maar speciaal, met een diepe betekenis.

Stap 2

Er zijn veel rituelen verbonden aan een gouden bruiloft. Een van de mooiste rituelen is het douchen met goud. Bestrooi echtgenoten met gouden glitter, confetti, rijst of granen. "Gemorste" gouden regen symboliseert welvaart, welzijn, geluk, liefde, wederzijds begrip.

Stap 3

Een romantische ceremonie - de uitwisseling van nieuwe gouden ringen. Gedurende 50 jaar zijn de ringen van de echtgenoten versleten en zijn de handen van de echtgenoten in zo'n periode veranderd. De uitwisseling van ringen symboliseert het begin van een nieuwe levensfase - het tweede deel van een gelukkig huwelijk. Oude ringen worden doorgegeven aan kleinkinderen of jonge echtgenoten die pas getrouwd zijn. Er wordt aangenomen dat samen met de ringen de wijsheid wordt overgedragen, waardoor de echtgenoten zo'n lang leven samen konden leiden.

Stap 4

Een ontroerende ceremonie is het aansteken van kaarsen. Op de tafel van de echtgenoten branden twee kaarsen die als goud zijn geverfd. Twee brandende kaarsen spreken van liefde die al die jaren over echtgenoten scheen, die hielpen om moeilijkheden te overwinnen en tegenspoed te ervaren.

Stap 5

Een ander populair ritueel is het eten van een broodje. De echtgenoten breken de rol met hun handen in stukken en trakteren ze op de getrouwde gasten. Zo geven ze hun wijsheid van een gelukkig gezinsleven door aan familie en vrienden.

Stap 6

Een zachte en ontroerende traditie is de dans van de echtgenoten. Een betoverend beeld: een prachtige romantische melodie klinkt, de echtgenoten dansen een dans in de kring van hun familieleden en vrienden, die brandende kaarsen in hun handen houden.

Aanbevolen: