Hoe Is Het Caribisch Festival?

Hoe Is Het Caribisch Festival?
Hoe Is Het Caribisch Festival?

Video: Hoe Is Het Caribisch Festival?

Video: Hoe Is Het Caribisch Festival?
Video: Curacao viert 50 jaar Karnaval 2024, Mei
Anonim

Het Caribbean Festival, dat jaarlijks in België wordt gehouden, biedt een alternatief voor een dure reis naar Cuba voor alle toeristen met een passie voor de Cubaanse cultuur.

Hoe is het Caribisch festival?
Hoe is het Caribisch festival?

Het Caribbean Festival in België wordt traditioneel 2 keer per jaar gehouden - in het voorjaar (in maart) en in de zomer (in augustus). Het Lentefestival vindt plaats in het Sportpaleis Sportpaleis, terwijl het Zomerfestival in de open lucht plaatsvindt. Het is naar het augustusfestival dat een groot aantal toeristen neigt te krijgen, omdat het een veel grotere schaal heeft. In 2012 vond het zomerfestival plaats op 10 en 11 augustus.

De belangrijkste evenementen van het festival vinden plaats in het kleine stadje Hoogstraten in de provincie Antwerpen, vlakbij de Belgisch-Deense grens. Jaarlijks komen hier meer dan 50 duizend toeristen.

Voor de start van het Caribbean Festival wordt in het centrum van Hoogstraten een enorme dansvloer neergezet om de menigte te weerstaan. Fans van hete dansen van over de hele wereld komen tijdens het festival samen om te genieten van de vurige ritmes van Caribische muziek die alleen live wordt uitgevoerd.

De beste muzikanten uit Cuba, Puerto Rico, Colombia, Suriname en andere Caribische landen worden traditioneel uitgenodigd voor het festival. Meer dan 3.000 muzikanten namen deel aan het festival van 2012.

Naast de grote dansvloer zijn er overal in de Hogstraten kleine dansvloeren, waar ook livemuziek wordt gespeeld. Entertainmentactiviteiten duren de hele nacht - tot vijf uur 's ochtends.

Talrijke openluchtcafés nodigen alle gasten van het festival uit om te genieten van de smaak van beroemde Caribische cocktails en even aantrekkelijke gerechten uit de nationale Cubaanse keuken. Mango- en papayasalsa, gebakken bananen, Cubaanse fruitcroutons, Camaro, Karapulka - deze en vele andere exotische gerechten kun je proeven tijdens het Cubaanse Festival in België.

De kosten van een ticket voor volwassenen om het festival in 2012 te bezoeken waren 50 euro voor één dag en 80 euro voor twee dagen. Voor kinderen onder de 17 jaar kost het ticket 15 euro per dag.

Aanbevolen: